3 redenen waarom tussen Sinterklaas en Kerst het beste moment van het jaar is om te gaan beleggen

Natuurlijk kunt u op elk moment een beleggingsrekening openen. Of het nu gaat om het opbouwen van vermogen voor als u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, of voor het plan om over 10 jaar ein-de-lijk die prachtige wereldreis te gaan maken. Wist u echter dat de periode tussen Sinterklaas en Kerst (nu dus!) het allerbeste moment is om ook daadwerkelijk te starten met beleggen?

Er zijn drie perspectieven van waaruit we dat beredeneren.

1) Een heldere geest!    
Het goed organiseren van uw financiële toekomst vereist een heldere geest. Élke euro is immers een euro. Zo tegen het einde van het jaar neemt bij de meeste mensen de drukte op het werk af (minder stress, de laatste deadlines zijn voorbij!) en krijgt men letterlijk de tijd en de ruimte om goed na te denken over wat verstandige keuzes zijn op financieel vlak.

Ná Sinterklaas komen de meeste mensen dus weer ‘op adem’: een ideaal moment om goed beargumenteerd die beleggingsrekening te openen . Dat is namelijk iets wat je niet snel en vluchtig tussen de bedrijven door doet. Het gaat namelijk om geld. Úw geld!

2)  Dertiende maand
Veel mensen ontvangen in december een kerstbonus, een dertiende maand, een eindejaarsgratificatie of een leuke winstuitkering van het bedrijf waar ze werken. Prachtig! Gefeliciteerd! Van al die extra euro’s kunt u veel leuke dingen doen.

Maar u kunt het geld ook opzij zetten voor later. Dat doet u echter dan wel verstandig. U zet het niet op een spaarrekening, u legt deze euro’s in op een beleggingsrekening. Dat levert op de lange termijn veel meer op!

3)  Leuk om als kado te geven!
Hoe leuk is het om de (klein)kinderen eindelijk eens een écht leuk Kerstkado te geven? Dus, waar ze concreet iets aan hebben voor later. Juist ja! We hebben het over het openen van een beleggingsrekening! Dat kunt u voor hen regelen! Misschien kunt u zelfs de belofte doen om elk jaar – zo rond de Kerstperiode – daar op bij te storten waardoor het vermogen van uw (klein)kind langzaam groeit tot meer.

Als het u aan ons vraagt: het openen van een beleggingsrekening voor uw (klein)kind(eren) is véél leuker dan het geven van een waardebon van Bol.com, de Mediamarkt, Netflix, de Gamma of de Intertoys. (en alle andere soortgelijke opties die u zou kunnen bedenken). Enfin, u begrijpt wat we bedoelen!

Wij wensen u een ontspannen decembermaand toe met goede afgewogen financiële besluiten!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.