5 redenen om te starten met beleggen.

Beleggen is voor veel mensen een spannende aangelegenheid. Jammer, want het is moeilijk om met rationele argumenten te strijden tegen de emoties van angst en onzekerheid.

Niettemin willen potentiële beleggers graag argumenten horen van anderen. Daarom hebben onze Dexxi experts de moeite genomen om de 5 belangrijkste vragen en antwoorden te verzamelen. Wellicht dat het u helpt bij uw keuze.

1. Beleggen is eigenlijk niets voor mij.
Degenen die dit zeggen (en dat zijn er nog steeds heel veel), gebruiken als argument dat beleggen grote risico’s met zich meebrengt. Aan de andere kant is er meestal wel het besef dat beleggen een beter rendement kan opleveren dan een spaarrekening. Ons advies is dan ook dat u in dit geval vooral moet beleggen wat u kunt missen. Bovendien kan het extra vertrouwen geven door een buffer van spaargeld aan te houden.

2. Hoe zijn beleggingsrisico’s te verkleinen?
Bij Dexxi maken we gebruik van indexfondsen. Dit zijn gespreide beleggingen opgebouwd uit een aantal aandelen of obligaties (die gezamenlijk een index vormen). Hiermee wordt het specifieke risico aanzienlijk verlaagd. Verder is het zo dat ons beheersysteem automatisch (op basis van een aangegeven risico) van indexfonds wisselt als de risico’s uit de pas lopen met de uitgangspunten.

3. Beleggen is toch alleen maar interessant met veel geld?
Beleggen is iets dat iedereen in principe kan doen. Met een maandelijkse bijstorting van enkele tientjes, kunt u uw beleggingsrekening aanvullen. En u kunt al starten met 1.000 Euro.

4. Waarin wordt precies belegd?
Het geld dat u stort in een Dexxi beleggingsrekening, wordt belegd in een aantal verschillende indexfondsen. Dit zijn samengestelde aandelen en obligaties die ook op normale beurzen worden verhandeld. Op basis van uw beleggingsprofiel worden bijpassende indexfondsen geselecteerd.

5. Kan ik op elk moment stoppen?
U kunt twee keer per maand stoppen met uw belegging bij Dexxi. Dat is maar goed ook, want een onvoorziene omstandigheid kondigt zich niet aan. Niettemin beleggen de meeste mensen bij Dexxi met een lange termijn doel. Bijvoorbeeld als aanvulling voor het inkomen later, om een stukje van de hypotheek af te lossen of om (klein)kinderen te ondersteunen bij hun studie.

Wilt u nog meer weten over beleggen met Dexxi?
Dexxi helpt u graag. Ontvang support via de chat op de website of per e-mail via support@dexxi.be.