Een alternatief voor spaarrekening?

Waarschijnlijk kent u de gratis spaarrekening met getrouwheidspremie voor uw kind wel. Met zo een spaarrekening voor uw kind bouwt u aan een goed gevuld spaarvarken voor de kleine spruit. De spaarrekening staat op naam van uw kind.

En hoewel op dit moment nog altijd enkele banken slim gebruik maken van het aanbieden van een spaarrekening met getrouwheidspremie, worden de gunstige spaarrendementen uit het verleden niet meer gerealiseerd. Toch is er nog altijd behoefte van ouders, en vooral grootouders, om te sparen voor het rijbewijs, studie of een bijdrage aan het huis van de kinderen. Met de lage rentestanden van vandaag is dat echter geen aantrekkelijk alternatief. Maar wat dan wel?

Een serieus alternatief
Een indexbeleggingsrekening is een serieus alternatief voor de spaarrekening. Want al kent beleggen een ander risico dan sparen, met inzet van indexfondsen zijn de risico’s door spreiding ook voor traditionele spaarders aanvaardbaar, terwijl het rendement aantrekkelijk is. Bovendien zijn er tal van mogelijkheden om met lage startbedragen te beginnen, eventueel met een extra maandelijkse inleg. Zo kunnen ouders en grootouders op een alternatieve wijze geld ‘sparen’ voor een toekomstdoel van hun kinderen of kleinkinderen. Kortom, een beleggingsrekening is toegankelijk voor bijna iedereen. En zeker niet voorbehouden aan mensen met grote vermogens. Een extra voordeel is dat er eveneens geen verplichtingen zijn. Wilt u stoppen? Dan stopt u.

Voordat u besluit te starten met een beleggingsrekening is het goed te weten wat het doel is van uw belegging? Hoeveel jaren u uw geld wilt en kunt missen? En welke beleggingsrisico’s u wilt nemen?

Er zijn tal van rekentools waarmee u uw doel- en startbedrag kunt invoeren, waar u een aanvullende maandelijkse inleg kunt kiezen en welk risicoprofiel het best bij uw beleggingsdoel past.

Kijk eens geheel vrijblijvend op Dexxi.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.