Een financieel plan voor uw gezin

Het plannen van de financiële toekomst van uw gezin houdt in dat u met veel afzonderlijke problemen tegelijk moet jongleren. U wilt zeker weten dat u de dagelijkse kosten van de zorg voor uw kinderen kunt dragen. Denk ook na over het afsluiten van verzekeringen en beschermingen om uw inkomen op peil te houden, ook als er iets onverwachts gebeurt.

U wilt ook dat uw kinderen een goede start in het leven krijgen. Nu de kosten van levensonderhoud stijgen, en het bezit van een eigen huis een generatie lang buiten bereik lijkt, is de “bank van mama en papa” nu belangrijker dan ooit. U moet echter ook uw leven blijven plannen, inclusief het treffen van financiële voorbereidingen voor uw eigen pensioen.

Een financieel plan voor uw gezin
De beste plaats om te beginnen is natuurlijk om het financiële plan van uw gezin te maken. We raden altijd aan om met een gekwalificeerde adviseur te praten. Als u al het jargon weghaalt, houdt financiële planning in dat u weet hoe u wilt dat de toekomst van uw gezin eruit ziet. En vervolgens de manieren identificeert waarop u die doelen kunt bereiken.

Als u eenmaal een gezin hebt gesticht, wordt het leven veel ingewikkelder. U moet niet alleen aan uw eigen financiële toekomst denken, maar u bent ook verantwoordelijk voor de gezondheid, het geluk en het toekomstige succes van uw kinderen.

Iedere ouder wil het beste voor zijn kinderen. Of dat nu betekent dat ze hun opleiding moeten betalen, ze helpen hun eerste huis te kopen of er gewoon zijn wanneer ze u nodig hebben. Als het echter gaat om het zorgen voor hun toekomst, zijn het de financiële beslissingen die u vandaag neemt die hun ambities voor de komende jaren zullen ondersteunen.

Het belangrijkste is echter om zo vroeg mogelijk te beginnen en consistent te zijn, omdat dit uw geld meer tijd kan geven om te groeien.

Een paar belangrijke vragen
Om dingen in beweging te krijgen, kunt u beginnen door uzelf – en uw gezin – een paar belangrijke vragen te stellen. Bijvoorbeeld:

  • Wat zijn uw grootste en meest dringende prioriteiten? Als u de belangrijkste levensdoelen begrijpt waarop u zich moet concentreren, kunt u de juiste financiële beslissingen nemen.
  • Welke toekomst heeft u in gedachten voor uw gezin? Als u dit nu uitwerkt, kunt u bepalen hoeveel geld u in de toekomst nodig heeft.
  • Hoeveel inkomen verdient u en hoeveel schulden heeft u? Als u een goed inzicht heeft in uw inkomen, eventuele schulden en uw dagelijkse bestedingspatroon, kunt u bepalen hoeveel u zich kunt veroorloven om opzij te zetten voor beleggen.
  • Hoe zit het met uw pensioenplannen? Heeft u een pensioenvoorziening of andere beleggingen en zo niet, hoe gaat u het gewenste pensioen betalen? Het is essentieel om plannen te maken voor zowel uw eigen toekomst als die van uw gezin.

Als u eenmaal alle financiële doelen van uw gezin hebt overwogen, zou het veel gemakkelijker moeten zijn om de manieren te verkennen hoe u daar kunt komen.

Waar te beginnen?
Bij Dexxi is het onze missie om u te helpen uw financiële doelen te bereiken – hoe groot of klein ook. Onze dienstverlening is ontworpen om aan die behoeften te voldoen. Wij zijn van mening dat beleggen een kernonderdeel moet zijn van het financiële plan van elke familie.

Het regelmatig opzij zetten van bedragen kan u helpen bij het plannen voor de toekomst, terwijl u de stress en de last van het proberen om alles in één keer te doen, verlicht. In de meeste gevallen betekent beleggen voor uw kinderen dat u een langere beleggingshorizon heeft. Met andere woorden, uw beleggingen zouden voldoende jaren moeten hebben om te groeien.

De tijd is uw grootste troef
Om te beginnen laten de cijfers zien dat tijd uw grootste troef is. Als u gedurende een periode van tien jaar Euro 100 per maand zou inleggen met een Offensief beleggingsprofiel, zou uw inleg na tien jaar Euro 15.000 waard kunnen zijn. Als u echter gedurende een periode van 18 jaar zou inleggen, zou het een veel zinvoller bedrag van Euro 33.000 zijn.

Dat is misschien genoeg voor een aanbetaling voor het eerste huis van uw kind, of hulp bij het betalen van het collegegeld met een beetje over om te helpen in de kosten van levensonderhoud.

Beleggen voor die grote financiële uitgaven die nog ver in de toekomst liggen, klinkt misschien als een gewichtige taak, maar zoals bij elke reis is de eerste stap de belangrijkste. Als u er vroeg genoeg mee begint en consequent te werk gaat, kunnen zelfs relatief kleine bedragen in grote bedragen veranderen.

Om een idee te krijgen van wat er mogelijk is, is het de moeite waard de rekentool op onze website te gebruiken.

Bel, mail of chat gerust als u even wilt overleggen!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.