Geen geld om voor uw pensioen te sparen?

Of u nu 25 jaar jong bent. Of, 35 jaar en in de spits van uw leven. (Druk, druk, druk…). Of 40- of 50-plus… Als u de berichten in de media volgt, dan ziet u dat er regelmatig iets voorbijkomt over pensioensparen. En, dat het voor iedere leeftijdsgroep best lastig is – om allerlei redenen – om iets op te bouwen voor later. Althans, dat zegt men.

Los van soms best ingewikkelde wet- en regelgeving en bestaande fiscaliteit, menen veel mensen tegelijkertijd dat ze eigenlijk helemaal geen euro’s over hebben om voor pensioen te sparen. Wel, precies over dit laatste willen wij graag eens met u van gedachten wisselen.

Dit blog is dan ook geschreven voor die mensen die zeggen dat ze geen geld hebben om voor het eigen pensioen te sparen.

Ongemerkt
Natuurlijk kunnen wij bij niemand in de portemonnee kijken, maar wij zijn er wél van overtuigd dat ieder huishouden nog té veel euro’s uitgeeft aan…. Ja, aan wat? Want, precies dáár ligt het probleem.

Veel mensen zijn zich er namelijk niet van bewust dat ze op allerlei uitgaven kunnen besparen.

Een leuk rekensommetje
Laatst hoorden we van een klant van ons dat er een regel is die stelt dat je altijd 10 á 15% kunt bezuinigen op al je uitgaven, zonder dat je het echt merkt. Dat kán een leuk rekensommetje opleveren.

Kijk eens voor de aardigheid op uw bankafschriften wat u vorig jaar hebt uitgegeven. Hoeveel is 10% van dat bedrag? Wij weten zeker dat u verrast bent! Dat kan zómaar een paar duizend euro’s zijn, die plots beschikbaar zouden kunnen komen.

We hebben een paar willekeurige besparingstips op een rijtje gezet, ter inspiratie. Natuurlijk zijn er veel meer tips maar we hopen met deze selectie aan te tonen dat er aan het eind van het jaar juist euro’s beschikbaar zijn om toch voor uw pensioen te kunnen sparen.

Want u bent het toch met ons eens dat het belangrijk is om een appeltje voor de dorst op te bouwen? Wat uw leeftijd ook is: u kunt altijd beginnen met pensioensparen.

U wilt later toch ook al die leuke dingen kunnen blijven doen, die u nu ook doet? Met andere woorden: u hebt toch ook de ambitie om een succesvolle pensionado te worden?

Enfin, hier zijn ze…

7 verrassende besparingstips!

  1. Check al uw abonnementen
   Veel mensen hebben abonnementen op tijdschriften en kranten. Maar ze hebben nauwelijks tijd om die te lezen. Bovendien kun je vaak dezelfde artikelen en het nieuws óók op internet lezen. Waarom dan nog elke dag die krant laten bezorgen? Veel kranten bieden ook een weekend-abonnement!
  2. Ziektekostenverzekeringen
   Reserveer nu alvast een middag in december om uw ziektekostenverzekering te vergelijken met andere aanbiedingen. Misschien bent u wel oververzekerd op dit moment? Door te switchen van verzekeraar kunt u voor een heel gezin soms zomaar 1000 euro of méér besparen! Best interessant, toch?
  3. Onderhandel bij uw dure aankopen
   De meeste mensen vinden het doodeng. Onderhandelen. Dus, dat u aan de verkoper vraagt of die wat aan de prijs kan doen. Waarom niet? Niet geschoten is altijd mis. U zult verrast zijn wat u voor elkaar kunt krijgen! De verkoper is ook maar een mens hoor!
  4. Domeinnamen
   Veel ondernemers hebben ooit veel verschillende domeinnamen gereserveerd. Maar ze doen er nooit wat mee. Zonde van het geld. Want de jaarlijkse factuur komt wel. Ook al kost een domeinnaam voor het internet gemiddeld niet veel meer dan een paar tientjes… het zijn toch een paar tientjes! We spraken laatst een iemand die 22 domeinnamen had gereserveerd waar hij he-le-maal niets (!) mee deed. Zonde, zonde, zonde!
  5. Doorbreek het kostgeld-taboe!
   Laat déze tip maar niet aan uw thuiswonende kinderen lezen, want dit gaat nog wel discussie opleveren. Zo is het ook weer! Maar… er is niets mis mee om thuiswonende kinderen, die een baan hebben, kostgeld te laten betalen Al is het maar 150 euro per maand. Tel dat eens over een jaar op. Werkende jonge volwassenen die nog thuis wonen mogen best meebetalen aan wat ze thuis verteren!
  6. Ga eens op de fiets!
   We willen écht niet belerend over komen in dit blog, maar… tel al die benzinekosten op die u uitgeeft voor die hele korte ritjes. Soms van minder dan een kilometer. Dat kan toch ook met de fiets? Of, lopend? Het zou u zomaar drie á vier keer tanken per jaar kunnen schelen. (Zeker met de huidige stijgende benzineprijzen!)
  7. Langs de snelweg…
   Hoe verleidelijk is het niet om langs de snelweg, bij een benzinepompstation, zo een lekker gezond broodje te kopen. Die broodjes liggen er altijd zéér smakelijk bij in prachtige vitrines maar… weet u eigenlijk wel wat zo’n broodje kost?
   Vanzelfsprekend willen we de ondernemende benzinepomphouders die nu ook een bakkerij hebben op hun locatie hun omzet niet onthouden, maar aan u wel de vraag: als u een lange autorit maakt, neem dan gewoon wat bammetjes van thuis mee!

Dit lijstje met besparingstips had natuurlijk veel langer kunnen zijn. We hopen echter dat u ziet wat ons punt is. Een kritische blik op uw uitgavenpatroon kan u zomaar op jaarbasis wel 2.000 euro opleveren.

U begrijpt het al: die 2.000 euro kunt u dan beleggen, bijvoorbeeld voor de opbouw van uw pensioen. Regeren is vooruitzien. En u neemt een stukje eigen verantwoordelijkheid voor de toekomst.

Zelfs als u niet op 2.000 euro uitkomt, niet getreurd! Bij Dexxi kunt u al vanaf 1.000 euro beleggen!

We wensen u veel bespaarplezier!