Het perspectief van Dexxi

Hallo. Ik ben Duco Frie, één van de vermogensbeheerders van Team Dexxi.

Ik deel graag onze visie op de beleggingsfilosofie van Dexxi.

Zoals u weet, hebben de recente gebeurtenissen een nieuwe risicodimensie aan de markten toegevoegd.

Afgezien van een enorme humanitaire ramp, heeft de invasie van Oekraïne door Russische troepen geleid tot verhoogde marktvolatiliteit (bewegelijkheid) en aanzienlijke sancties. Verdere economische kosten in de vorm van stijgende energieprijzen en extra logistieke problemen zullen waarschijnlijk volgen.

We weten allemaal dat risico en bewegelijkheid bij beleggen horen, maar ze kunnen u op de proef stellen. Ze zullen u in de verleiding brengen om naar de zijlijn te gaan totdat de onzekerheid voorbij is.

Of de markten nu hebben gereageerd op geopolitieke risico’s, angst voor inflatie of zelfs een pandemie, de tijd heeft aangetoond dat gespreid beleggen en geïnvesteerd blijven de beste strategie is. Na bijna 30 jaar moet ik de belegger nog tegenkomen die met succes kan beslissen wanneer hij de markt verlaat en wanneer hij weer instapt. Zoals u weet, kunnen oplevingen net zo snel en onverwacht komen als de neerwaartse beweging.

Zonder emotie automatisch herbalanceren
Bij de start van Dexxi in 2016 schreven wij in onze eerste blog: ‘De juiste balans’, over het zonder emotie automatisch herbalanceren.

Herbalanceren klinkt makkelijk, maar dat blijkt voor velen niet zo’n gemakkelijke beslissing. Maar denk eens heel goed na over wat dit betekent: U verkoopt posities die het erg goed gedaan hebben (hoog verkopen) en verschuift het geld richting posities die het niet heel goed gedaan hebben (laag kopen).

Andersom kan het soms beter voelen. Wanneer een positie is gezakt dan wilt u graag bijkopen omdat u er in blijft geloven. Maar wanneer bereikt de markt zijn dieptepunt? Door het proces van herbalanceren te automatiseren hoeft u daar niet over na te denken.

Automatisch herbalanceren is de manier om zonder emotie te kopen op een laag niveau en te verkopen op een hoog niveau.

Het perspectief van Dexxi
Wij sporen u aan om op de beleggingsfilosofie van Dexxi en het automatisch herbalanceren te vertrouwen en zich op de lange termijn te concentreren. U komt dichter bij uw doel als u blijft vast houden aan uw plan. Als het doel niet veranderd is, zou uw beleggingsaanpak dat ook niet moeten doen, zelfs niet in tijden als deze.

De geschiedenis van geopolitieke risico’s toont aan dat markten veerkrachtig zijn. Na verloop van tijd maken onvermijdelijke dalen plaats voor hogere toppen. Gefocust blijven op doelen en het handhaven van een gedisciplineerde aanpak zijn de sleutelwoorden.

Wat doen andere beleggers?
Iedereen worstelt in deze bijzondere tijd met de vraag: doe ik wel het juiste? Wij kunnen ons goed voorstellen dat u zich afvraagt wat andere beleggers doen. Dexxi beleggers reageren globaal genomen niet anders dan de vorige dip in 2020 toen Corona uitbrak. Uit onze analyse blijkt dat bijna iedereen zich aan de lange termijn doelen blijft houden.

Ook deze keer is van paniek geen sprake.

… en daar zijn wij best een beetje trots op!

Bedankt voor uw vertrouwen in Dexxi en bel, mail of chat gerust als u even wilt overleggen over uw persoonlijke financiële situatie.

Zoals altijd zijn we er om u te helpen en u te ondersteunen.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.