Hoe financieel onafhankelijk bent u werkelijk?

Er kunnen altijd dingen gebeuren die nogal ingrijpend zijn, vooral van financiële aard. Zeker als het gaat om de toekomst. Want vaak blijkt dat de opbouw van een appeltje voor de dorst niet goed of niet optimaal geregeld is. Veel mensen zijn weliswaar aangesloten via hun werkgever bij een pensioenfonds waar ze het een en ander voor de toekomst opbouwen. Maar heel veel mensen hebben helemaal geen opbouw!

Ondernemers hopen dat hun eigen onderneming hun pensioenpotje is (dat kan overigens flink tegenvallen!).

Tegelijkertijd is het ook een feit dat veel mensen niet full-time werken en daardoor een financiële achterstand oplopen ten aanzien van die opbouw voor de toekomst. Veel mensen vertrouwen nog té veel op de opbouw van vermogen door hun partner.

Zo zou het niet moeten zijn, zo menen wij bij Dexxi.

Individuele regie
Wij pleiten voor veel meer individuele regie. Niemand kan de toekomst voorspellen, u ook niet. Maar u kunt wel nadenken over de mogelijke scenario’s.

Bijvoorbeeld als u gaat scheiden..
Meer dan de helft van het aantal gesloten huwelijken in Nederland eindigt in een echtscheiding. Treurig maar waar. In januari van dit jaar waren er zelfs meer scheidingen dan gesloten huwelijken. Dat was voor het eerst sinds 2010. Heel vervelend allemaal. Los van al het persoonlijk verdriet, zijn er nogal wat financiële consequenties als u gaat scheiden!.

Heeft u op al iets voor uzelf opgebouwd?

Zo ja…?
Onze complimenten! U weet wat het betekent om te anticiperen. Regeren is vooruitzien! Zegt het voort!

Zo nee?
Dan kunnen wij maar één ding zeggen: start vandaag nog met uw eigen persoonlijke en individuele opbouw. U kunt bijvoorbeeld gaan beleggen.

Beleggen is bovendien anno 2019 nog nooit zo toegankelijk geweest. Het is voor iedereen zeer begrijpelijk. U hoeft helemaal niet vermogend te zijn om te kunnen beleggen. Hele gewone mensen gingen u al voor.

U kiest een risicoprofiel en u bepaalt zélf wat uw startkapitaal is. Dat hoeven overigens helemaal geen duizenden euro’s te zijn; u kunt al vanaf 1.000 euro inleggen. Op onze site ziet u handige tools. U voert een aantal persoonlijke variabelen in en u ziet de mogelijke opbrengsten in de toekomst.

Als u daar een beetje mee speelt, dan ontdekt u iets belangrijks: het is heel eenvoudig om regie te nemen over uw eigen financiële toekomst.

Dus: iedereen kan beleggen.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.