Kan dit? Ja, dat kan. Maar dat gaat niet zomaar.

Werken is gezond. En, het scherpt de geest. We kunnen ons bovendien niet voorstellen dat het gros van de Belgen geen ambitie zou hebben. Dus; we werken en ondernemen met z’n allen! We weten bovendien 100% zeker dat ‘werken’ niet alleen als een ‘economische noodzaak’ wordt gezien maar dat u het ook beschouwt als middel om gelukkig(er) te zijn.

Tóch zal iedereen zich op momenten echt wel eens afvragen wat de geheimen zijn om ‘slapend rijk’ te worden.

Kortom: kan dat? Geld op uw bankrekening ontvangen terwijl u helemaal niet meer aan het werk bent!

We vallen maar meteen met de bekende deur in huis. Ja, het kán.

Dus, dat er elke maand een leuk bedrag aan euro’s wordt gestort terwijl u de hele dag lekker aan het golfen bent en na de 18 holes een wijntje met kaasplankje bestelt in het restaurant van de golfclub.

Of, dat u in uw eigen tuin in het zonnetje zit, of lekker aan het sporten bent. Of dat u gewoon luierend op de bank een goed boek leest. En dat alles in de wetenschap dat u zich financieel geen zorgen hoeft te maken. Dat u nooit met verontwaardigde wenkbrauwen bij de pinautomaat staat, dat op het beeldscherm de onheilspellende mededeling afgeeft: ‘U kunt vandaag helaas niet pinnen, u hebt geen voldoende saldo.’

We hebben het in dit blog dus over een leven mét euro’s en zonder doemscenario’s. En, zonder werkverplichtingen.

Kan dit? Ja, dat kan.

Maar dat gaat niet zomaar.

‘Geluksvogels’?
Al die mensen (ja, ze zijn er!) die op deze wijze – anno 2021 – hun leven hebben ingericht, hebben in eerdere jaren namelijk al verstandige strategische keuzes gemaakt. Zo hebben deze ‘geluksvogels’ ooit de stap gezet om te gaan beleggen, bijvoorbeeld voor hun pensioenopbouw.

Slim!

Opbouwen voor het eigen pensioen kon en kan overigens ook via een pensioenfonds. Eerlijk is eerlijk. Veel mensen waren en zijn immers nog (verplicht) bij een pensioenfonds aangesloten waardoor ze daar ook een appeltje voor de dorst creëren.

Pensioenfonds?
Echter, velen kozen ook een eigen aanvullende strategie omdat ze wisten dat het bij een pensioenfonds opgebouwde bedrag niet altijd voldoende zou zijn. Sterker nog: veel pensioenfondsen korten regelmatig. Iets extra’s daarbovenop is dus geen overbodige luxe.

Het doel?

Géén financiële zorgen zodra de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt en de reguliere (werk)inkomsten gaan vervallen. Héél verstandig dus dat ze elke maand, of elk jaar, bijvoorbeeld via een beleggingsrekening geld opzij hebben gezet zodat ze na hun zevenenzestigste konden zeggen: ‘Ja, ik ontvang elke maand geld. En, ik hoef er niet meer voor te werken.’

Gewone mensen
U zult hopelijk begrijpen dat we het in dit blog dus niet hebben over de superrijken. Of, de mensen die ooit de loterij wonnen. Of, diegenen die het ‘geluk’ hadden een flinke erfenis te incasseren. Of, de succesvolle ondernemers die hun bedrijf verkochten en de wintermaanden in het zonnige buitenland vertoeven.

Nee, we hebben het in dit blog eigenlijk over hele gewone mensen, die gewoon hun leven leven. Van kleine zelfstandigen, van studenten met toekomstambitie tot midlifers die nog lang niet binnen zijn maar wel oog hebben voor de jaren die nog komen.

Kortom, iedereen kan beleggen, met strategie, met een eigen gekozen beleggingsprofiel én met het blinkende vooruitzicht dat er dus ooit een moment komt waarop het opgebouwde vermogen zal worden uitgekeerd terwijl er niet meer gewerkt hoeft te worden.

Dat wilt u toch ook?

Wel, de keuze is aan u!

Het openen van een beleggingsrekening is overigens heel eenvoudig.

PS –

Beste lezer!

In dit blog hadden we het o.a. over het lezen van een boek, in de tuin. Dat kan voor u nu ook een leuk e-book zijn. Onze tip: meteen downloaden!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.