Kop of Munt?

Het is onvermijdelijk dat u correcties op de financiële markten meemaakt, vooral als uw beleggingshorizon lang is. De timing is meestal onvoorspelbaar, maar dat u ze blijft meemaken is bijna een zekerheid.

Zoals de onderstaande grafiek laat zien is uw kans om een ​​correctie van ten minste 10% binnen een periode van 1 jaar mee te maken bijna 50:50, net zo groot als kop of munt.

Is uw beleggingshorizon 10 jaar of meer dan maakt u 100% kans op een correctie van ten minste 10%.

Is dat erg?

Nee, koersdalingen horen óók bij beleggen, maar misschien nog wel belangrijker is dat u ook de goede dagen niet mist!

Elke belegger is het liefst volledig belegd in perioden van stijgende koersen en ‘cash’ op het moment dat de koersen gaan dalen. Maar met zo’n benadering is er een grote kans dat u dagen van koersstijgingen mist of juist wel belegd bent op dagen van koersdalingen.

De grafiek toont u de kans op beurscorrecties van verschillende groottes gedurende de afgelopen 50 jaar.

Uw doel is bekend, de toekomst niet
Maak géén plan gericht op pandemieën, handelsoorlogen, renteveranderingen, rampenreacties of verkiezingen, die kan namelijk niemand voorspellen.

U niet, wij niet en niemand niet.

Maak een financieel plan voor de lange termijn op basis van uw doelstellingen! En houdt, zoals de grafiek ons laat zien, sterk rekening met beurscorrecties bij een lange beleggingshorizon.

Er is niets dat u meer mag verwachten dan het onverwachte ….

Gebruikmakend van de basis principes van beleggen hebben wij beleggingsportefeuilles ontwikkeld om bepaalde doelstellingen te behalen. Daarom kunnen wij het belang van diversificatie, beleggingshorizon en doelstellingen niet genoeg benadrukken. Als uw doel niet is veranderd, raden wij u aan de ingeslagen weg te blijven volgen.

Onze beleggingsportefeuilles zijn ontworpen voor een marathon, niet voor een sprint. En in werkelijkheid is het niet eens een race. Het doel is niet om iemand anders te verslaan …

Het doel is om doelen te bereiken.

Bereken uw eigen mogelijkheden

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.