Laat uw spaarcenten beleggen door …

In De Tijd kwamen wij het volgende artikel tegen (jammer van de titel 😉 maar het overzicht spreekt voor zich).

Laat uw spaarcenten beleggen door Lucy, Matti of Birdee

U wil uw spaargeld beleggen op de beurs, maar u kent er zelf te weinig van en u wil de kosten beperken? Almaar meer robo-advisors spelen daarop in met op maat gemaakte portefeuilles van goedkope indexfondsen, waarin u in enkele muisklikken kunt beleggen.

De eerste robo-advisors doken enkele jaren geleden in België op via Keytrade en Saxo Bank (toen nog Binck). Al snel kwamen ook fintechspelers als Easyvest, Birdee en Dexxi met een eigen aanbod.

Recenter hebben ook de grootbanken zich op de markt gestort. KBC zette Matti twee jaar geleden in de markt. BNP Paribas Fortis lanceerde Lucy. Belfius en ING bieden ook portefeuilles met trackers aan, al is dat via de formule van beleggingsfondsen. De fondsen zijn beschikbaar voor verschillende risicoprofielen.

Klik HIER om het gehele artikel te lezen.

Onze conclusie:

Dexxi heeft de laagste kosten en één van de langste trackrecords
Wij starten in Nederland op 1 februari 2016 en op 17 augustus 2017 reeds met Dexxi België.

Ervaring van de beheerder met het lang track record is een voornaam beoordelingspunt bij het evalueren van de kwaliteit van de beheerder. Talent en kunde is moeilijk vast te stellen, maar een heel belangrijk onderdeel. Ervaring van een beheerder is ook eenvoudig meetbaar. Het is echter niet per definitie te zeggen hoeveel ervaring goed is en bij welk aantal jaren er sprake is van gebrek aan ervaring.

Een jonge en talentvolle beheerder hoeft niet zonder meer onder te doen op het gebied van kwaliteit in vergelijking met een beheerder die al veel langer in het vak zit.

Toch brengt ervaring een aantal gunstige aspecten met zich mee. Zo heeft een ervaren beheerder al meerdere marktcycli meegemaakt en weet de beheerder hoe de strategie presteert in verschillende marktomstandigheden. Er zijn voldoende beheerders met een langjarige carrière.

Lange ervaring op één en hetzelfde strategie is echter zeldzamer, zeker bij de grote banken.

Kosten spelen een rol bij beleggen, dat is geen nieuws. Elk overbodig uitgegeven dubbeltje is er één teveel.

Met onze kostentool kunt u zelf eenvoudig de totale verwachte kosten berekenen.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.