Mis geen goede dagen!

Iedereen wil een langetermijnbelegger zijn, maar slechts weinigen kunnen op de korte termijn, als het even flink tegenzit, koers houden. Lukt dat niet, dan lopen beleggers het gevaar hun portefeuille op het slechtst denkbare moment te liquideren.

Makkelijker gezegd dan gedaan
Elke belegger is het liefst volledig belegd in perioden van stijgende koersen en ‘cash’ op het moment dat de koersen gaan dalen. Maar met zo’n benadering is er een grote kans dat u dagen van koersstijgingen mist of juist wel belegd bent op dagen van koersdalingen.

Het cliché ‘laag kopen, hoog verkopen’ is makkelijker gezegd dan gedaan.

Mis geen goede dagen!
Zoals de bijgaande grafiek laat zien is het van groot belang om op de beste dagen belegd te zijn. Niet belegd zijn gedurende die dagen heeft een sterk negatief effect op uw rendement. Helaas is het niet mogelijk om van tevoren te weten welke handelsdagen de beste zijn.

Als hobbyist kunt u natuurlijk altijd een gokje blijven wagen. Maar beschouw het dan ook echt als hobby, en niet als verzekering voor de oude dag of als nalatenschap voor uw kinderen.

En ook bij Dexxi hebben wij geen glazen bol….

Voorbeeld
Indien €100.000 geïnvesteerd zou zijn in de MSCI Europe Index over de periode 1997-2016.

Koersdalingen horen óók bij beleggen
De kans dat op een periode van sterke koersstijgingen een correctie volgt is natuurlijk aanwezig. Maar het moment en de omvang van zo’n correctie zijn erg lastig in te voorspellen. Het is vooral belangrijk om in dergelijke gevallen u niet te laten leiden door de emotie en de waan van de dag.

Koersdalingen horen óók bij beleggen.

De juiste balans?
Het is goed om af en toe te controleren of de verhouding tussen de verschillende beleggingscategorieën in uw portefeuille nog klopt. Een goede beleggingsportefeuille is gespreid over verschillende beleggingscategorieën, zoals aandelen en obligaties.

Uw beleggingsprofiel en beleggingshorizon bepalen de verhouding tussen deze categorieën. Door koersschommelingen kan die verhouding na verloop van tijd echter flink veranderen en uw portefeuille uit balans raken. Daardoor kan het risico en dus ook het verwachte rendement gaan afwijken.

Herbalanceren
Dat is waarom wij bij Dexxi maand in maand uit herbalanceren. Dexxi neemt u het proces van herbalanceren volledig uit handen. Elke eerste werkdag van de maand wordt uw beleggingsportefeuille automatisch geherbalanceerd en teruggebracht naar uw uitgangspunten.

Door de processen te automatiseren is Dexxi in staat dit tegen een laag all-in tarief te doen, u betaalt dus géén extra transactiekosten.

Start maken?
Maak zelf eens een berekening met onze calculator!