Neem het heft in eigen handen

Het wettelijk pensioen is een essentiële inkomstenbron die ervoor zorgt dat gepensioneerden 60% van hun oude loon ontvangen. Deze verhouding zou echter kunnen teruglopen tot 40% omdat de demografie ons pensioenstelsel onder druk zet. En dat is uiteraard tot ergernis van met name de ouderen die dachten jarenlang iets te hebben opgebouwd. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u een aanvullend pensioenkapitaal opbouwt.

Als er niets verandert aan het huidige systeem, dan is een catastrofe onvermijdelijk: het aandeel gepensioneerden zal zo sterk toenemen dat het wettelijk pensioen binnen 40 jaar zal dalen van €1.500 naar €1.000/maand. In 2060 zal de helft van de gepensioneerden, ofwel 2 miljoen mensen, mogelijk onder de armoedegrens leven (€1.085).

Wat de toekomst brengt weten wij natuurlijk ook niet precies.

Eigen regie
Een ding weten we wel: wij geloven er in dat mensen steeds meer eigen regie kunnen én moeten nemen ten aanzien van hun eigen pensioenopbouw. Maar ook met betrekking tot dat appeltje voor de dorst dat misschien uiteindelijk wel aan een heerlijke wereldreis wordt besteed?

Daarom de volgende vraag…
Waarom zou u jarenlang in spanning willen zitten over de vraag of u uiteindelijk de (pensioen)uitkering ontvangt, die u is toegezegd. Of, waar u op had gerekend.

In Control
Gelukkig is er in België volop de mogelijkheid om zelf ‘in control’ te zijn. Zo is beleggen al lang géén ver-van-uw-bed-show meer. Steeds meer Belgen – van jong tot oud en van student tot ondernemer – doen immers al iets met beleggen. Soms ook al met hele kleine bedragen. U hoeft helemaal niet ongekend vermogend te zijn om op deze wijze uw euro’s te laten groeien naar meer.

Ook de startende zelfstandige, de hardwerkende ondernemer, het drukke echtpaar dat in de spits van het leven zit en druk, druk, druk, druk is…. Juist ja… Iedereen kan beleggen. Beleggen kan al vanaf 100 euro per jaar.

Rendement
Veel mensen zien beleggen intussen als een makkelijke vorm van sparen. Uiteraard zijn er wel wezenlijke verschillen tussen de twee. Die zijn vooral van fiscale aard en het risicocomponent is anders.

Maar het belangrijkste verschil is nu dat de rentepercentages op praktisch alle spaarrekeningen nagenoeg 0% zijn. Sparen levert niets op. Sterker nog: als u het rendement op uw spaargeld, dat op een spaarrekening staat, afzet tegen de inflatie, dan wordt uw geld zelfs minder waard! Als we daarentegen eens kijken naar het lange termijn rendement van beleggen, zelfs ook als er voor een bescheiden risicoprofiel is gekozen, dan nóg blijkt dit meer te hebben opgeleverd.

Eerlijk is eerlijk…. De in het verleden behaalde resultaten zijn nooit een garantie voor de toekomst. Maar… dat geldt ook voor uw pensioen!

En daarom is het goed om voor eigen regie te kiezen.
Daarbij zeggen wij wel tegen beleggers-in-spé dat het altijd om een lange termijn focus gaat. Op onze site staat daartoe een handige calculator.

U kunt – door te beleggen – altijd blijven beschikken over uw geld. U kunt uw euro’s, mocht u ze onverhoopt voor een specifieke uitgave nodig hebben, van de beleggingsrekening afhalen.

Wij noemen dat met recht… eigen regie! Het is veel beter dan afhankelijk te zijn van de overheid!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.