Negen manieren om slim te zijn als de markt daalt

De kans is groot dat als u in 2021 heeft belegd, u een heel goed jaar heeft gehad. Verschillende recordhoogtes werden gebroken op de financiële markten. En ook de jaren daarvoor zijn eigenlijk extreem goed geweest voor beleggers.

Zelfs met de ineenstorting van 2008, de COVID-crash van 2020 en de recente neergang, zijn de aandelenindexen nog steeds ongeveer 200% gestegen sinds begin 2008. Dat is echt een spectaculair rendement!

Maar het is nu 2022 en de dingen zijn veranderd. Aandelen en ook obligaties zijn in niet geringe mate gedaald, en er is veel onzekerheid over wat er daarna gaat gebeuren. De inflatie blijft maar stijgen en er is oorlog in Oekraïne – allemaal slechte dingen, hoe u het ook bekijkt.

Dus wat moet u doen? Is het tijd om alles te verkopen en te schuilen in een schuilkelder? Nou, in het kort: nee. Doe het niet!

Want één ding dat de geschiedenis ons heeft geleerd is dat als u in paniek raakt, u ook het herstel zult mislopen.

Negen manieren om slim te zijn als de markt daalt
Er is een goede en een verkeerde manier om door een dalende markt te gaan. Gelukkig is de juiste manier veel makkelijker!

1.) Raak niet in paniek, tenzij u graag geld verliest.
Telkens wanneer de beer (een bearmarkt wordt gedefinieerd als een langdurige periode van verliezen waarin de markt 20% of meer daalt) op het feest verschijnt, veroorzaakt hij onvermijdelijk de natuurlijke emotionele reactie die iedereen zou voelen als een woest wild dier binnenwandelt – paniek en angst.

Al die winsten zijn weggevaagd! De wereld vergaat! Verkoop alles!

Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat uw verliezen verliezen blijven!

2.) Onthoud uw tijdlijnen.

Als u aan het sparen bent voor uw pensioen, maar u bent niet van plan om het komende decennium met pensioen te gaan, kijk dan niet langer naar de korte termijn. Wat er nu gebeurt, zou voor u niet zo belangrijk moeten zijn. Het gaat erom hoe de trendlijn op langere termijn eruitziet.

En de lange termijn trendlijn is nog altijd omhoog.

3.) Herinner uzelf eraan dat bearmarkten in het verleden relatief kort zijn geweest.

Sinds de jaren dertig hebben bearmarkten gemiddeld slechts 18 maanden geduurd. De gemiddelde tijd die een aandelenportefeuille nodig heeft om een ​​bearmarkt te doorstaan ​​en de waarde ervan volledig te herstellen, is iets meer dan drie jaar.

Gun uw beleggingen die tijd!

4.) Probeer de markt niet te timen. NIET DOEN.

Iedereen weet dat het doel van beleggen is om laag te kopen en hoog te verkopen. Dus als de markt eerder vroeger dan later zal dalen, waarom zou u uw beleggingen dan niet liquideren en na de onvermijdelijke neergang al die voordelig geprijsde aandelen oppakken?

U bent misschien slim. Maar niet beledigend, u bent waarschijnlijk niet slim genoeg om de aandelenmarkt perfect te timen. Waarom? Niemand is echt zo slim.

Zelfs Warren Buffett niet, die slimme beleggers er ook graag aan herinnert om op koers te blijven en belegd te blijven, ondanks eventuele marktschommelingen.

5.) Zoek een oplossing die uw automatische piloot is, zodat u er niet over hoeft na te denken.

De beste manier om emotie uit beleggen te halen, is door het te automatiseren. Er zijn oplossingen die u de besluitvorming uit handen nemen en eenvoudige, koude logica toepassen en iets dat periodiek beleggen wordt genoemd.

Het zal u niet verbazen dat Dexxi één van deze oplossingen is.

6.) Als u een nieuwe belegger bent, zijn automatische stortingen dubbel belangrijk.

Nieuwe beleggers zijn doorgaans veel emotioneler dan oude rotten. Wat betekent dat wanneer de markt daalt, ze de neiging hebben om in paniek te raken. Dus als nieuwe beleggers de besluitvorming (moet ik er meer geld in stoppen? moet ik mijn geld eruit halen?) uit het proces halen en gewoon regelmatige stortingen blijven doen dan is dat onomstotelijk de beste manier.

Ongeacht wat de markt doet!

7.) Zorg dat uw portefeuille in evenwicht blijft.

Na elke marktbeweging zal uw portefeuille onvermijdelijk een beetje scheef worden, maar een uitgebalanceerde portefeuille van aandelen en obligaties zorgt voor een stabieler rendement. En hier is het mooie van Dexxi: wij herbalanceren uw portefeuille automatisch om ervoor te zorgen dat de risico/rendementsratio consistent blijft.

In goede en slechte tijden, maand in maand uit, zonder extra kosten.

8.) Dit is het belangrijkste advies dat we u kunnen geven.

Helemaal niets doen en vast houden aan uw plan!

9.) Log uit op uw beleggingsrekening, ontspan, feliciteer uzelf met uw slimme financiële beslissing en schakel alle doemdenkers uit.

Als er toch nog vragen zijn – neem contact met ons op.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.