Niet alles wat op Social Media wordt gezegd, is waar…

Bij onze service- en helpdesk in Amsterdam komen regelmatig vragen binnen van mensen – zoals u – die iets meer willen weten over beleggen. En, of beleggen wel bij hen past.

Als we dan met hen in gesprek zijn, of we beantwoorden de e-mailtjes, dan horen en zien we vaak dat deze mensen iets op Social Media – vooral op Twitter en Facebook – hebben gelezen over beleggen. Soms weerhoudt het die mensen dan ervan om te gaan beleggen.

Maar… niet alles wat op Twitter en Facebook wordt gezegd over beleggen, is waar.

Beleggen is alleen voor de rijken…
Beleggen is al lang niet meer exclusief weggelegd voor de superrijken. Integendeel! Iedereen kan beleggen. Bij Dexxi is het instapbedrag 100 euro.

Hele gewone mensen – dus u ook – die verstandig met hun geld willen omgaan en vroeger altijd hun geld op een spaarrekening stortten, kiezen er nu voor om een beleggingsrekening te openen.

Dat levert op termijn meer op. Immers, de rente is praktisch overal 0%. Dus, het heeft helemaal geen zin meer om te sparen!

De rente gaat binnenkort weer stijgen…
Heel veel deskundigen uit de financiële en economische sector zijn het er grotendeels over eens dat de rente op korte termijn niet sterk zal stijgen. Dat betekent concreet dat de komende jaren er géén rendement is op reguliere spaarrekeningen. Sterker nog: als u uw geld daar stalt, dan teert u in. De inflatie is hoger dan het rentepercentage. Uw geld wordt minder waard.

Het is het beste advies: ga op zoek naar een alternatief om uw vermogen toch te laten groeien. Zelfs ook als onverhoopt de rente tóch weer iets zal stijgen (wat wij niet verwachten), dan nóg levert beleggen op de lange termijn méér op. Beleggen is derhalve een optie geworden.

En gelukkig is beleggen anno 2020 voor iedereen onbeperkt toegankelijk.

Ik heb een pensioengat, dat wordt afzien tot mijn 67e…
Heel veel mensen weten niet dat de overheid pensioensparen fiscaal stimuleert. Het pensioensparen is dé klassieker onder de belastingvoordelen. Net zoals vorig jaar hebt u de keuze tussen twee formules. Stortingen tot 980 euro leveren een belastingvoordeel van 30 procent op, wat betekent dat u 294 euro via uw belastingaangifte recupereert. U kunt ook meer sparen: tot 1.260 euro, zij het tegen een belastingvoordeel van 25 procent.

Hoe jong of hoe oud u nu ook bent: het opzij leggen van een appeltje voor de dorst is nooit een overbodige luxe. Dat kan in België dus zelfs fiscaal gunstig!

Wat is uw twijfel?
De in dit blog genoemde posts op Social Media waren slechts een hele kleine selectie van wat wij lazen en zagen. Er wordt namelijk heel veel gesproken en gediscussieerd over beleggen. En, alles wat daarbij hoort.

Maar misschien hebt u zelf intussen ook een vraag of twijfelt u over iets dat u wellicht elders hebt gelezen. Laat het ons weten!

We beantwoorden uw vraag graag, we doen een factcheck maar we willen vooral mogelijke onduidelijkheden bij u wegnemen.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.