Ondernemend Beleggen

Ondernemers weten waar ze het voor doen; onafhankelijk zijn, een eigen tijdsindeling hebben, aan verschillende projecten werken…. noem het maar op.

Ze doen dit voor ‘eigen rekening en risico’.

Het begrip ‘eigen rekening en risico’
Laten we dat begrip eens nader omschrijven: u investeert in uw eigen bedrijf, u verbetert en vergroot uw expertise en u handelt daarnaar in uw gedrag naar de markt toe. En dat terwijl u eigenlijk vooraf nog niet zeker weet of die tijdsinvestering – en soms ook geldinvestering – zich daadwerkelijk zal gaan lonen.

Het is en blijft dus altijd een bepaalde vorm van inschatting en intuïtie.

Intuïtie
Opvallend genoeg weten ondernemers op de een of andere manier vaak een goede inschatting te maken. Dat betekent dus dat ze succesvol hun eigen groeimodel creëren. Noem het een positief onderbuikgevoel, noem het intuïtie. Ergens in het ondernemerschap zijn verschillende risico’s afgewogen; er zijn voors- en tegens naast elkaar gelegd en daar wordt naar gehandeld.

Zo werkt het ook met beleggen
Stel, u wilt met uw vermogen iets ondernemen. De eerste vraag is dan hoeveel euro’s u de komende jaren niet direct nodig gaat hebben. De logische vervolgvraag hierop is wat u ermee gaat doen. Natuurlijk is het mogelijk om het geld op een spaarrekening te zetten, maar juist u als ondernemer begrijpt heel goed dat dit met de huidige lage rente nagenoeg niets meer oplevert.

En dús zoekt u naar alternatieven. Beleggen dus.

Het fijne van beleggen anno nu is dat u zelf kan bepalen in hoeverre weinig, middelmatig of veel risico wordt gelopen. Beleggen is dus feitelijk iets wat iedereen kan doen, ook al is dit voor u misschien wel een geheel nieuwe ‘onderneming’.

Want waar u wel ervaring mee heeft, is het ondernemen voor ‘eigen rekening en risico’. En dus is in die zin beleggen eigenlijk niet eens zo’n hele grote stap meer. Immers, er zijn grote overeenkomsten tussen ondernemen en beleggen.

Goed, natuurlijk moet u zich er in verdiepen. Maar écht ingewikkeld is het niet. Zeker niet nu er op de markt toegankelijke beleggingsopties worden aangeboden, waarbij de belegger altijd vinger aan de pols houdt en onvoorwaardelijk, elke dag, een helder overzicht heeft van wat er precies gebeurt met zijn belegde vermogen.

Bovendien kan er al vanaf €1.000 worden ingelegd. Weinig drempels dus.

U als ondernemer weet wat het is om voor ‘eigen rekening en risico’ te ondernemen. Dus u begrijpt ook hoe u in de huidige tijd, op een verstandige en overzichtelijke wijze, een financiële buffer kan opbouwen voor de toekomst.

Door ondernemend te beleggen dus.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.