Periodiek beleggen

U heeft maandelijks wat geld over en een spaarrekening levert bedroevend weinig op. Daarom zoekt u een alternatief en denkt u aan beleggen. De stap om te gaan beleggen is niet groot als u voor periodiek beleggen kiest. U kunt bij Dexxi met een klein startbedrag (minimaal 100 euro) starten, en bijvoorbeeld 100 euro per maand inleggen, en door per maand in te leggen spreidt u het beleggingsrisico. Zo kunt u eenvoudig vermogen opbouwen voor later.

Periodiek beleggen is een goed alternatief
Met periodiek beleggen legt u automatisch een vast bedrag in op een beleggingsrekening. U kiest zelf hoe hoog het bedrag is en hoe vaak u wilt inleggen. Dit kan per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar. Periodiek beleggen is interessant voor beleggers die willen beleggen met kleinere bedragen. Via periodiek beleggen belegt u automatisch en op een eenvoudige manier.

Maak een plan en hou je eraan
Het enige waar u goed over na moet denken als u wilt gaan beleggen zijn uw doelstellingen en uitgangspunten. Stel uzelf de vraag waarom u wilt beleggen, hoe lang u wilt beleggen en met hoeveel u wilt beleggen.

Met een goed plan hoeft u niet elke keer opnieuw na te denken over uw beslissing en is één van de beste manieren om de emotie uit te schakelen. In plaats van elke keer opnieuw een beslissing te moeten nemen, kunt u dit proces beter automatiseren. U bespaart uzelf een heleboel tijd en moeite. En door periodiek te beleggen, komt u ook niet in de verleiding om het uiteindelijk toch niet te doen.

Uiteraard, kunt u tijdelijk uw automatisch inleg stopzetten, het is geen verplichting! Zo blijft u flexibel, als het zo uitkomt belegt u iets meer, of juist iets minder als u uw geld voor andere uitgaven nodig hebt.

Periodiek beleggen biedt uitkomst!
Bij beleggen is het erg moeilijk om het juiste instapmoment te bepalen. Met periodiek beleggen beperkt u het risico van verkeerd timen. Een periodieke inleg instellen is eenvoudig en kan gecombineerd worden met onze beleggingsoplossing. Bij Dexxi belegt u gespreid, zonder storting- of opnamekosten en betaald u geen transactiekosten. Daarnaast wordt uw portefeuille maandelijks automatisch geherbalanceerd en teruggebracht naar uw uitgangspunten.

Probeer het zelf!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.