‘Survival modus’

Beleggers die hun eigen fouten kunnen overleven, zichzelf niet opblazen en zich over het algemeen aan een redelijk investeringsproces houden, hebben een grotere kans op succes!

Overleven is nog belangrijker tijdens dalende markten. In dalende markten doen beleggers meer, proberen ze de markt te timen en stellen ze zich open voor vermijdbare risico’s.

Korte termijn
Veel mensen gaan ervan uit dat succesvol beleggen bestaat uit het kiezen van winnaars. De manier waarop u wint is door de markt te slim af te zijn. Echter, er is slechts een super klein percentage van de bevolking dat dit op de lange termijn consequent lukt.

Ja, veel actieve beleggers doen geweldige investeringen, maar maken ook hele grote fouten. We voelen ons allemaal genieën als markten stijgen en idioten als ze dalen, maar de waarheid ligt altijd ergens in het midden.

Begin er niet aan en maak u niet druk over wat de markt op korte termijn doet.

Illusie van controle
Wanneer de markten dalen, hebben veel beleggers het gevoel dat ze het stuur moeten pakken om hun portefeuille in handen te krijgen.

  • Hoe moet ik hedgen?
  • Wat is de juiste allocatie voor de huidige omgeving?
  • Waar ligt de bodem?

Bovendien zal het altijd voelen alsof het te vroeg is om te kopen en te laat om te verkopen in een neergaande markt.

Het probleem is dat harder proberen geen garantie biedt voor betere resultaten. Meer doen biedt de illusie van controle, maar doet de prestaties vaak meer pijn dan dat het helpt, vooral wanneer de emoties hoog oplopen.

‘Survival Modus’
Verwacht dat er periodes zijn waarin markten dalen en u geen controle heeft over wat er gebeurt met toppen en bodems.

“Het negeren van de ruis” is financieel advies dat intelligent klinkt, maar is in het huidige informatietijdperk makkelijker gezegd dan gedaan.

In plaats van de hele dag naar een scherm te staren: Ga naar een borrel met vrienden. Ga wandelen. Kijk een film. Ga met uw kinderen naar de speeltuin.

De markt zal het niet merken als u er niet de hele tijd op let.

Dexxi is uw automatische piloot
U kent uw beleggingsprofiel en tijdshorizon. U heeft bovendien een beleggingsplan.

Het beleggingsplan is uw houvast en Dexxi herbalanceert zonder emotie automatisch uw beleggingen. Het is onderdeel van onze beleggingsstrategie. En om die reden is het ook onderdeel geworden van úw bewuste plan.

De beurs is helaas niet te sturen, het periodiek herbalanceren wel en dat loont!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.