Twijfelt u nog?

Tegenwoordig is het credo: ‘Iedereen kan beleggen’. Beleggen is geen raketwetenschap meer. Beleggen is in de laatste jaren bovendien zéér toegankelijk gemaakt voor iedereen. Gelukkig maar. Want sparen op een gewone reguliere spaarrekening loont zich al een lange tijd niet meer en de verwachting is dat dit in de komende jaren niet zal verbeteren.

Voor iedereen die echter tóch op een verstandige en overzichtelijke wijze wil werken aan een appeltje voor de dorst of een verrassend spaarpotje voor de toekomst, is beleggen dus een reële optie geworden.

Sparen loont zich al een lange tijd niet meer….
Hoe dat komt? Wel, de rentepercentages op praktisch alle reguliere spaarrekeningen zijn intussen gedaald tot ver onder de 1%. Dit betekent feitelijk dat geld minder waard wordt als het op een spaarrekening blijft staan omdat een spaarder uiteindelijk ook rekening moet houden met de inflatie en soms ook vermogensbelasting.

Sparen staat voor zekerheid, maar ook voor weinig rente. Bij beleggen ruilt u een stukje zekerheid in voor een kans op meer rendement. Als u bereid bent meer risico te nemen, dan kan beleggen meer opbrengen dan sparen. U kunt al beleggen met een klein bedrag per maand. Zo kunt u ervaren of het iets voor u is.

Iedereen kan beleggen
Dexxi bestaat intussen bijna 2 jaar en we hebben veel nieuwe beleggers verwelkomd die de stap hebben gemaakt naar Dexxi. Het leek ons een aardig idee om eens een lijstje te maken met de 5 kenmerken van al die mensen, die zijn gaan beleggen.

Simpelweg om te laten zien dat het credo ‘Iedereen kan beleggen’ inderdaad klopt.

 • Weten met welk bedrag men kan beleggen
  Als wij onze klanten spreken, dan horen we dat ze een bewuste keuze hebben gemaakt met welk bedrag ze de start willen maken. De mensen snappen goed dat ze een bepaald bedrag altijd beschikbaar voor zichzelf moeten houden. Voor als de wasmachine stuk gaat. Of, als er plots een reparatie aan de auto moet worden uitgevoerd. Enfin, u kunt zich er iets bij voorstellen. Mensen weten – tot onze vreugde – exact welk geldbedrag ze verwachten niet direct nodig te hebben in de komende jaren. Wel, dát bedrag wordt vaak gebruikt om de stap naar het beleggen te maken.
 • Druk, druk, druk…..
  Mensen hebben het druk. Heel druk. De agenda lijkt elke dag wel te zijn gevuld met werk, vrijetijdsactiviteiten en familieverplichtingen etc etc. Ze hebben dus geen tijd om zich te verdiepen in de essentie van beleggen en hoe de dagelijkse koersontwikkelingen zich voltrekken. Men wil simpelweg die zorg uit handen geven aan een deskundige partij.
 • Vanaf 1.000 euro
  We begrijpen dat vooral de mensen die nog nooit hebben belegd, zéér kritisch kijken en veel vragen stellen wanneer ze de stap overwegen. En, als ze die stap dan gaan maken, dan kan dat al vanaf 1.000 euro. Men hoeft dus helemaal niet ‘ontzettend veel euro’s’ beschikbaar te hebben, waar men iets mee wil doen. Men wil vooral begrijpen hoe het werkt. Onze klanten snappen ook goed dat ze voor zichzelf een risicoprofiel moeten bepalen maar dat het dan slechts een kwestie is van het beschikbare bedrag op een beleggingsrekening te storten.
 • Vertrouwen
  Als mensen besluiten om hun geld te laten beleggen door anderen, dan heeft dit ook te maken met het geven van vertrouwen. Uiteraard beschikt Dexxi over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), maar met name de wijze waarop Dexxi te werk gaat, en waarop verantwoordelijkheid wordt genomen, wordt zeer gewaardeerd door onze klanten.
 • Bewust over de toekomst
  Onze klanten zijn tevens bewust bezig met de toekomst. Of het nu gaat om hun nu nog jonge kinderen die over een x aantal jaren gaan studeren, of de opbouw van een eigen potje voor … Onze klanten weten heel goed dat ze voorsorteren op een uitgave of kostenpost in de toekomst. En, dat ze daar nu dus actie voor moeten ondernemen. We zien veel mensen in loondienst die de stap maken om zelf een pensioenpotje op te bouwen. Zelfs studenten die bijvoorbeeld een leuk bijbaantje hebben, snappen heel goed dat ze hun geld ook kunnen gaan beleggen.

Kortom, allemaal mensen die weten dat het écht zo is: ‘Iedereen kan beleggen’.

Of u daar een kenner voor moet zijn? Absoluut niet.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.