U creëert altijd zélf uw eigen pensioengeluk

Als mensen ouder worden, dan willen ze gezond en fit blijven. Logisch! Niemand heeft zin in ongemakken. Als dat lukt, dán is het best leuk om je tachtigste, negentigste én zelfs honderdste verjaardag te kunnen vieren. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd, want niemand heeft de eigen gezondheid 100% in de hand. Zo is het ook weer. Maar een aantal andere zaken grotendeels wel. Zoals persoonlijk geluk.

En, laat dát nu min of meer het allerbelangrijkste zijn dat mensen nastreven nadat ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Feit is dat de meeste mensen vanaf 67 jaar en een paar maanden stoppen met werken en het rustiger aan gaan doen. En, daardoor op zoek zijn naar een nieuwe vorm van ultiem levensgeluk.

Zwaard van Damocles
Minder stress. Liever helemaal geen stress. Niet meer de druk(te) van alledag. Geen gedoe op of door het werk. En al helemaal niet elke ochtend en elke avond in de file. Pensionado’s moeten er niet aan denken! Nee, het wordt een kwestie van vooral genieten. Van het leven. Van de (eventuele) kleinkinderen. Van de spontane citytrips of van de ontspannen loopjes met mede-pensionado’s op de golfbaan. Of wat vaker een balletje slaan op de tennisbaan. En dan de volgende dag onverwacht een zonnig terrasje pakken in de stad. Kortom… pensionado’s vinden het belangrijk dat ze kunnen doen wat ze willen doen zonder dat dagelijkse verplichtingen als een Zwaard van Damocles boven hun hoofd hangen.

Maar ja… hoe krijgen al die pensionado’s (in-spé) dat voor elkaar? Ook het antwoord op die vraag is niet zo heel ingewikkeld.  Want… regeren is vooruitzien.

Dat potentiële ultieme geluk komt niet vanzelf. U dient daar zelf ook wat voor te doen. In andere woorden: spaart u voor uw pensioen? Of beter gezegd: belegt u voor uw pensioen?

Als het antwoord op deze vraag JA is, dan geven we u een compliment. We hopen wel dat u ruim op tijd bent begonnen want beleggen (voor pensioen) is een kwestie van een lange adem. U hebt uw pensioen – of een aanvulling op uw pensioen – immers niet van de één op de andere dag opgebouwd.

Overigens is het geen overbodige luxe om in een geval van een JA regelmatig te checken of u nog op koers ligt op weg naar de financiering van dat ‘ultieme geluk’ nadat u de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt. Als u bij Dexxi belegt, dan weet u in ieder geval zeker dat die vraag formeel één keer per jaar u wordt gesteld. We denken graag met u mee!

Aanjagen
Maar, als het antwoord op de gestelde vraag NEE is, dan hopen we dat dit blog wat aanjaagt bij u. Want, wát is de reden dat u niets opzij zet voor uw pensioen? Of een aanvulling daarop? Immers, een wettelijke pensioen uitkering is geen vetpot als u 67 jaar of ouder bent! Of, is pensioenbeleggen voor u te ingewikkeld?

Wát de verklaringen voor die NEE ook mogen zijn: ga eerst eens aan de slag met de rekentool op onze site. Die verhelderen de materie meteen!

Hoe dan ook: als óók voor u geldt dat het streven naar ‘ultiem levensgeluk’ het allerbelangrijkste is nadat u de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, dan bent én blijft u aan zet.

U hebt de regie. Want, u creëert altijd zélf uw eigen pensioengeluk!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.