Waar sparen we het liefst voor? (top 5)

Mensen hebben wensen en dromen voor later. Dat is altijd al zo geweest. Maar om al die wensen te kunnen laten uitkomen, heb je wel geld nodig. Sparen dus? Dat is een optie. Echter, in de laatste jaren is de belangstelling voor het sparen flink afgenomen. Dat heeft natuurlijk te maken met de rente die nagenoeg 0% is. Sparen levert niets meer op.

Veel mensen zijn gaan beleggen simpelweg omdat bleek dat dit in de afgelopen jaren méér rendement opleverde. Mooi! Want, zo kunnen mensen nog steeds hun bijzondere wensen en dromen voor later nastreven.

We spraken met een aantal beleggers en vroegen hen wat hun dromen zijn… En, we eindigen dit blog met een vraag aan u. Iets over úw wensen en dromen…

De top 5:

1. Aflossen van het huis
Er zijn ongelooflijk veel mensen die (voor een deel) een hypotheek hebben. Door te gaan beleggen, is de kans groot dat ze in staat zijn om tegen het aflopen van de hypotheekperiode hun huis ook daadwerkelijk te kunnen aflossen. Best een fijn vooruitzicht; de maandelijkse lasten gaan flink omlaag!

2. Golfen, tennissen en naar de Plopsaland (met de kleinkinderen)
Niet iedereen is even reislustig (hoeft ook helemaal niet) maar het is wel fijn om te weten dat je na de pensioengerechtigde leeftijd nog steeds de leuke dingen kunt doen, die je altijd al deed. Ook dichtbij huis. Veel mensen weten dat ze hun wekelijkse golfmiddagje, hun tenniswedstrijdjes en de toekomstige leuke dagjes uit naar de Plopsaland (met de kleinkinderen) nooit en te nimmer willen missen. Beleggen om leuke dingen te kunnen blijven doen! Want ná dat inspannende tennispotje wil je af en toe toch ook een rondje kunnen blijven geven aan de bar?

3. Sabbatical
Het nemen van een sabbatical is best wel een trend. Met name onder dertigers en jonge veertigers. Gewoon een jaar (of langer!) even helemaal niets doen. Geen verplichtingen. Compleet ontstressen. Gewoon zien wat er op je afkomt. En vooral niet werken of aan werk denken. Maar ja, de rekeningen moeten wel betaald worden. Slim hoor om dan al wellicht op jonge leeftijd te beginnen met beleggen. Stel je toch eens voor dat je over tien jaar ook toe bent aan een heerlijke sabbatical. Wel, dan kan het!

4. Studie voor de kinderen
Het aantal afgestudeerden met enorme studieschulden is ongekend aan het toenemen. Studenten kunnen geld lenen maar moeten dat (uiteraard!) wel terugbetalen gedurende hun werkende leven. Ze ervaren dat als een verschrikkelijke molensteen op hun nek. Veel meer ouders denken terecht steeds meer na over de vraag hoe ze hun kinderen beter zouden kunnen ondersteunen. De trend? Als het kind geboren is, dan wordt er een beleggingsrekening geopend. Over een jaar of 18, als de tijd rijp is om naar de hogeschool of universiteit te gaan, dan kan er gestudeerd worden zonder dat daar een schuld uit voortvloeit.

5. En natuurlijk; die wereldreis! (als het weer kan)
Vooral bij veertigers en jonge vijftigers gaat het ineens kriebelen. Heb ik wel alles van de wereld gezien? Er wordt geld opzij gelegd, onder andere door te beleggen, om over 10 of 15 jaar, als er qua werk en carrière wellicht al wordt afgebouwd, eindelijk die verre reis te maken. Favoriete en unieke bestemmingen: Australië, Nieuw-Zeeland én…. Antarctica! Maar dan niet voor twee of drie weekjes. Nee, zo’n reis duurt dan minimaal twee of drie maanden!

Oh ja, onze vraag nog aan u: wat zijn úw bijzondere dromen en wensen? Laat het ons weten!

Hoe gekker, hoe beter! Misschien schrijven we wel een leuk blogje over wat ú voor ogen hebt om over een jaar of 10 te gaan doen.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.