Waarom had u ook al weer een plan gemaakt?

Laat u niet afleiden door de onrust op de financiële markten, correcties horen bij beleggen. Het is nu zaak om de rust te bewaren en aan uw plan vast te houden.

Waarom had u ook al weer een plan gemaakt?
Om er op terug te kunnen vallen wanneer u de goede balans tussen emotie en logica even kwijt bent of wanneer u in de verleiding komt om iets geks te doen. Daarom! Omdat er allerlei af- en verleidingen op uw pad komen. Angst, wanneer de financiële markten hard zakken, hebzucht, wanneer het (te) goed gaat.

Het perfecte plan is waardeloos als u zich er niet aan kunt houden als het even slechter gaat!

Knikkende knieën?
De meeste beleggers blijven belegd en er wordt met grote regelmaat nieuw geld of een periodiek bedrag ingelegd. Ervaren beleggers halen hun neus op voor dit soort dips, maar bij beginnende beleggers levert het soms knikkende knieën op.

Het is onvermijdelijk dat u correcties op de financiële markten meemaakt, vooral als uw beleggingshorizon lang is. De timing is meestal onvoorspelbaar, maar dat u ze blijft meemaken is bijna een zekerheid.

Wij hebben onderstaande grafiek in een eerdere blog gebruikt, maar laten hem graag nog een keer zien. De grafiek laat zien hoe groot uw kans is om een correctie van ten minste 10% binnen een periode van 1 jaar mee te maken; bijna 50:50, net zo groot als kop of munt.

De grafiek toont u de kans op beurscorrecties van verschillende groottes gedurende de afgelopen 50 jaar.

Is uw beleggingshorizon 10 jaar of meer dan maakt u dus 100% kans op een correctie van ten minste 10%. Is dat erg? Nee, koersdalingen horen óók bij beleggen, maar misschien nog wel belangrijker is dat u ook de goede dagen niet mist!

Blijf bij uw Plan!
U heeft goed nagedacht over uw doelstellingen en uitgangspunten. En uzelf de vraag gesteld waarom u wilt beleggen, hoe lang u wilt beleggen en met hoeveel u wilt beleggen. Hou vast aan uw plan!

Maak géén plan gericht op pandemieën, (handels-)oorlogen, renteveranderingen, rampen of verkiezingen, die kan namelijk niemand voorspellen.

U niet, wij niet en niemand niet.

Maak een financieel plan voor de lange termijn op basis van uw doelstellingen! En houdt, zoals de grafiek ons laat zien, sterk rekening met beurscorrecties bij een lange beleggingshorizon.

Er is niets dat u meer mag verwachten dan het onverwachte ….

Uw doel bereiken
Gebruikmakend van de basisprincipes van beleggen hebben wij beleggingsportefeuilles ontwikkeld om bepaalde doelstellingen te behalen. Daarom kunnen wij het belang van diversificatie, beleggingshorizon en doelstellingen niet genoeg benadrukken. Als uw doel niet is veranderd, raden wij u aan de ingeslagen weg te blijven volgen.

Onze beleggingsportefeuilles zijn ontworpen voor een marathon, niet voor een sprint. En in werkelijkheid is het niet eens een race. Het doel is niet om iemand anders te verslaan …

Het doel is om doelen te bereiken.

Een kant-en-klare duurzame oplossing
Bij Dexxi maken we beleggen toegankelijk en bieden een kant-en-klare duurzame oplossing vanuit een persoonlijk beleggingsplan gebaseerd op uw doelen, financiële situatie en risico dat u acceptabel vindt. Een kant-en-klare oplossing: duurzaam, goed gespreid, lage kosten en in een paar eenvoudige stappen online beleggen.

Dexxi is uw houvast en herbalanceert zonder emotie automatisch uw beleggingen. De beurs is helaas niet te sturen, het periodiek herbalanceren wel en dat loont!

Bel, mail of chat gerust als u even wilt overleggen!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het v