Wat doet u als uw spaardeposito de einddatum heeft bereikt?

In het begin van deze eeuw was het logisch (én lonend!) om te gaan sparen. Veel Belgen kozen voor deze overzichtelijke manier om vermogen op te bouwen. Prima! De rentepercentages waarvoor u uw euro’s kon vastleggen waren toen best hoog! Er wás een gegarandeerde opbrengst.

Intussen leven we in 2023. De tijden zijn veranderd. Als u nu een spaardeposito opent (of verlengt), dan ontvangt u nauwelijks nog iets aan gegarandeerde rente: zelfs niet als u het voor meerdere jaren vastzet.

Veel Belgen die tien, vijftien of meer jaren geleden een spaardeposito openden, zullen op een gegeven moment echter wel een bericht ontvangen dat deze de einddatum heeft bereikt. Er moet dan ten aanzien van het ‘vastzetten’ opnieuw een keuze worden gemaakt.

In dit blog leggen we daarom uit wat u kunt doen als u een dergelijk bericht ontvangt van de partij waar u ooit dat spaardeposito opende.

Uw deposito valt vrij
De euro’s op het spaardeposito vallen door het bereiken van de afgesproken einddatum vrij. U dient dus een hele bewuste keuze te maken: wat gaat u doen met dit opgebouwde vermogen?

Het is nog maar de vraag of het openen van een nieuw spaardeposito verstandig is. Natuurlijk legt u uw euro’s dan weer voor een paar jaar vast – misschien wel tot aan het bereiken van uw pensioengerechtigde leeftijd – maar u zult het zien: de rentepercentages zijn niet om over naar huis te schrijven. Natuurlijk verschilt het rentepercentage per aanbieder maar reken niet op veel meer dan 2% zelfs als u uw geld voor een periode van 10 jaar vastzet.

Wat dan een betere optie is?
Laat uw opgebouwde kapitaal heel eenvoudig overschrijven naar een beleggingsrekening!

Zeker als u nog wat jaren voor de boeg hebt eer u de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, kunt u met meer rendement bouwen aan de verdere groei van dat vermogen voor het moment dat u met pensioen gaat.

Kortom, uw oude dag wordt nóg leuker!

Tot slot…
Overigens geldt dat u uw eigen beleggingsprofiel bepaalt. Dat is het fijne aan beleggen bij Dexxi: u hebt de regie!

Elke situatie is anders. Maar feit is wel dat er verstandigere keuzes zijn dan het blijven vasthouden aan de traditionele spaarrekening op weg naar een beter pensioen in de toekomst!

Die verstandigere keuze is…  een beleggingsrekening.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.