Wilt u langer op vakantie?

Gaat u bijna op vakantie? En leest u nu toevallig de eerste regels van dit blog? Dan zeggen wij: even doorlezen. Want dit gaat over u. En uw vakantie!

U heeft wellicht het hele jaar hard gewerkt en u vindt dat het de hoogste tijd is om even wat gas terug te nemen. Misschien met een heerlijk wijntje op een terrasje in Frankrijk? Of lui op een strandstoel aan een van de Spaanse costa’s? Alleen, of met partner? Of met de kinderen? Of misschien in een internetcafé in Thailand, waar u met een rugzak rondtrekt?

Wat u ook gaat doen…. Wij weten bijna wel zeker dat u de komende weken af en toe denkt: ‘was het maar altijd vakantie!’

Wel, dat kan het natuurlijk nooit zijn. Lijkt ons overigens ook helemaal niet leuk om altijd maar vakantie te hebben. En, we denken dat u het daarin met ons eens bent.

Zes weken op vakantie…!
Toch komt er een moment in uw leven dat u minder zult gaan werken. Of dat u uiteindelijk stopt met werken. En… dat u in plaats van drie weken vakantie in de zomer dan volop tijd hebt om misschien wel zes weken eropuit te trekken.

Jazeker! Het leven van een pensionado is beslist zo slecht nog niet.

Nochtans worden we in deze blog nu wel wat serieuzer. De vraag stelt zich namelijk op of u als pensionado in spé tegen die tijd wel de middelen hebt om ook daadwerkelijk wat langer op vakantie te gaan en op een andere manier te gaan genieten?

Met andere woorden: hoe spaart u nu voor die heerlijke jaren, die ooit (onverbiddelijk!) aanbreken?

Als u nu bijvoorbeeld elke maand een bedrag op een spaarrekening zet, dan weet u dat dát niets meer oplevert.

Misschien doet u aan pensioensparen. Leuk natuurlijk dat fiscale voordeel dat u hebt aan het eind van het jaar bij de belastingaangifte, maar zodra dat bedrag in de toekomst beschikbaar komt, moet u er toch belasting op betalen. Uitgesteld belasting betalen noemen wij dat. Gezien het weinige rendement door het huidige lage rentepercentage, is pensioensparen als pensioenvoorziening, eigenlijk dus niet meer zo een verstandige keuze.

Wij stellen u dan ook de volgende vraag: hebt u wel eens aan beleggen gedacht?

Startbedrag 1.000 euro
Beleggen anno 2019 is ongekend toegankelijk. Het kan al voor een startbedrag van 1.000 euro. En u weet ook dat het om de lange termijn gaat. Juist daarop willen wij u – ook al bent u straks op vakantie – even op aanspreken.

Want, hoe heerlijk zou het niet zijn om – als u de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt – in plaats van drie weken zes weken in de zomer op vakantie te gaan. En te kunnen blijven genieten.

Wij denken dat dat mogelijk is. Nee, we zijn er van overtuigd dat dat kan!

Hebt u vragen hierover? Stel ze meteen aan ons! Of neem contact met ons op als u terug bent van vakantie. We beantwoorden ze graag.

Voor nu wensen we u hoe dan ook een prettig vakantie en geniet van uw welverdiende rust!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.