Dexxi en Semmie slaan de handen ineen

Indexus Groep, met dochterlabel Dexxi, wordt onderdeel van de Semmie groep. Dit is een besluit dat we niet zomaar hebben genomen. Als vermogensbeheerder zetten we ons namelijk al jaren met veel passie in om mooie rendementen te behalen en beleggen zo toegankelijk mogelijk te maken.

We zijn daarbij dankbaar voor het vertrouwen dat we van onze klanten hebben gekregen. Om ervoor te zorgen dat we onze klanten ook in de toekomst van de best mogelijke dienstverlening kunnen blijven voorzien, hebben we ervoor gekozen om onze krachten te bundelen met Semmie.

Als onderdeel van de Semmie groep kunnen onze klanten gaan profiteren van de vele mogelijkheden die het Semmie beleggingsplatform biedt. Dankzij deze overstap krijgt men bijvoorbeeld meer beleggingsmogelijkheden, wordt de service uitgebreid, kan men gebruik gaan maken van een zeer gebruiksvriendelijke beleggingsapp en krijgen klanten per rekening de keuze om te beleggen in één van de twee (duurzame) modelportefeuilles. Maar zoals men van ons gewend is, blijven wij wel altijd persoonlijk voor onze klanten klaarstaan.

Een gedeelde visie
Zowel Dexxi als Semmie zijn partijen waarbij iedereen – ongeacht kennis en vermogen – kan beleggen. In veel opzichten zijn Dexxi en Semmie dan ook vergelijkbaar. We delen een visie waarin de klant en het bieden van goede service centraal staan. Bovendien hanteren we eenzelfde passief beleggingsbeleid met drie belangrijke pijlers: spreiding, lage kosten en focus op de lange termijn.

Martijn Receveur, Managing Partner Indexus Groep: “We zijn zeer verheugd om samen met Semmie verder te gaan. Met ons eigen label Dexxi hadden we al focus op online, maar nu we onze krachten bundelen versnellen we deze ontwikkeling. Verder kunnen we onze kracht op het gebied van relatiebeheer nu bundelen met het digitale beleggingsplatform van Semmie. Daardoor verbetert de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze bestaande klanten en intermediairs. We kijken er naar uit om vanuit deze nieuwe basis samen verder te groeien naar de toekomst.”

Sem Jr. van Berkel, CEO en founder Semmie: “Ik ben zeer tevreden met deze ontwikkeling. Indexus Groep is een sterke naam in de vermogensbeheerwereld en bezit ruim 25 jaar aan beleggingservaring. Door de vele overeenkomsten tussen ons als partijen ben ik ervan overtuigd dat de Dexxi klanten ook tevreden kunnen zijn met deze ontwikkeling. We delen dezelfde visie en versterken elkaar op het gebied van kennis en service. Deze overname is daarbij ook een stap vooruit om de ambities die we binnen de Semmie groep hebben, te kunnen bewerkstelligen.”

Wat betekent deze stap voor u?
Achter de schermen zijn we druk bezig om deze samenwerking in goede banen te leiden en verder uit te werken. Tot op heden verandert er daarom niets voor u. De dienstverlening blijft voorlopig precies zoals u van ons gewend bent. Indien er wel veranderingen worden doorgevoerd, zullen wij contact met u opnemen. U hoeft dus zelf niets te doen.

Uiteraard houden we u de komende periode op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de voortgang. Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw adviseur. We staan u graag te woord.

Wilt u meer weten over de gedachtegang achter deze krachtenbundeling? Lees dan het interview met Duco Frie en Martijn Receveur, oprichters van Indexus en Sem van Berkel Jr., CEO en founder Semmie Group.