Een kant-en-klare duurzame oplossing

Wilt u meer uit uw vermogen halen? Met duurzaam beleggen geeft u uw vermogen de kans om te groeien, zeker als u het voor langere tijd gaat doen.

En denkt u dat dat lastig is? Niet bij Dexxi: wij maken het eenvoudig en toegankelijk.

Duurzaam beleggen
Als we het hebben over duurzaam beleggen, dan denken veel mensen al snel aan ‘milieu’ en ‘klimaat’. Om te meten hoe maatschappelijk verantwoord een aandeel of bedrijf is, gebruiken professionele beleggers de ESG-score. De afkorting staat voor ‘Environment, Social and Governance’.

Het begrip ‘duurzaamheid’ is veel breder. Naast de leefomgeving (E) zijn ook de sociale factoren belangrijk. De S gaat bijvoorbeeld over kinderarbeid, moderne vormen van slavernij en werknemersrechten en de G behelst onder meer ‘diversiteit’ binnen het bestuur, mate van corruptie en een verantwoord beloningsbeleid.

Jarenlang werd gedacht dat duurzaamheid ten koste van het rendement zou gaan, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt precies het tegenovergestelde:

  • Een onderzoeksgroep van de Oxford University analyseerde meer dan 200 bronnen en stelde vast dat in 80 procent van de onderzoeken een positieve ESG-score tot hogere rendementen leidde.
  • Een onderzoeksgroep van Deutsche Bank en de Universität Hamburg onderzocht zelfs alle 2.250 publicaties die op dat moment beschikbaar waren. Hun conclusie: in 60 procent van de gevallen was er een positief verband tussen maatschappelijk verantwoord ondernemen en koersrendement terwijl maar 10 procent van de studies een negatief verband vaststelde.

Normaal gesproken gaan hogere rendementen gepaard met hogere risico’s, omdat rendement en risico sterk met elkaar zijn verbonden. Maar door duurzaam te beleggen daalt de verhouding tussen risico en rendement, want bedrijven die verantwoord ondernemen blijken minder risicovol te zijn.

Een kant-en-klare duurzame oplossing
Beleggen kan een krachtig middel zijn om uw vermogen duurzaam te laten groeien. En het hoeft niet moeilijk te zijn. Bij Dexxi maken we beleggen toegankelijk en bieden een kant-en-klare duurzame oplossing vanuit een persoonlijk beleggingsplan gebaseerd op uw doelen, financiële situatie en risico dat u acceptabel vindt.

Een kant-en-klare oplossing: duurzaam, goed gespreid, lage kosten en in een paar eenvoudige stappen online beleggen.

Benieuwd hoeveel beleggen kan opleveren?

Maak geheel vrijblijvend een persoonlijk beleggingsplan.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.