Hoe groot is de kans dat het wettelijk pensioen wordt versoberd? Die kans is er!

Het valt niet uit te sluiten dat België het wettelijk pensioen verder zal versoberen. Uiteraard kunnen wij de toekomst niet voorspellen én kunnen we deze aanname dus ook niet met een onderbouwing hard maken, maar… een goed verstaander heeft soms een half woord nodig. Want dit is het nieuws: We moeten langer werken voor we recht hebben op een volledig pensioen. In België is de wettelijke pensioenleeftijd 65 jaar. Die leeftijd wordt in 2025 en 2030 geleidelijk opgetrokken tot 67 jaar. 

Nee, ook wij worden daar niet vrolijk van.

Regeren is…
U denkt van uw oude dag te genieten maar meteen ontstaan nieuwe zorgen. Hoe gaat u rondkomen? U wilt er bovendien niet aan denken dat tegen die tijd de prijzen in de supermarkten – net als nu – bijna dagelijks stijgen. Alles wordt duurder en duurder. Daarnaast is het nog maar de vraag of hoogte van de wettelijk pensioenen meegroeit met die verschrikkelijke inflatie.

Wij zeggen: regeren is vooruitzien!

Dit geldt met name voor al die mensen die nu een keurig inkomen hebben en in staat zijn om rond te komen, maar nooit nadachten over hoe ze het financieel gaan rooien nadat ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.

Vraag: wilt u dan terugvallen van uw keurige inkomen nú naar slechts een wettelijk pensioen dán?

(Check HIER de hoogte van de huidige pensioen)

U logt daar in en u ziet uw eigen persoonlijke individuele pensioenverwachting. Het is dan aan u om te bepalen of u inderdaad actie wilt ondernemen. Wij verwachten echter dat velen van u concluderen dat u eigenlijk op een hogere pensioenuitkering had gehoopt.

We móeten het dus zelf regelen. Maar als u niets zelf regelt, dan is de kans levensgroot dat u dús een serieus (financieel) probleem hebt op het moment dat uw oude dag officieel begint.

Comfortabel leven
Daarom: start met het opzij leggen van de benodigde appeltje voor de dorst. Hoe eerder u begint, des te hoger het pensioenvermogen kan zijn dat u opbouwt. En, des te comfortabeler en prettiger uw pensioenleven zal zijn.

Vanzelfsprekend gaat u niet sparen. Dát levert helemaal niets op.

Blader maar eens door onze blogs: bijna overal brengen we de 0% rente ter sprake die op spaartegoeden wordt vergoed waardoor u zelfs inteert op uw vermogen. Geen goede keuze dus!

Het alternatief is echter heel eenvoudig:

  1. Kies voor 100% eigen regie.
  2. Dus: ga beleggen.

Vindt u het eng om te gaan beleggen? (U weet er te weinig van?)

Onbekend maakt onbemind. Dat snappen we. Daarom leggen we graag uit – in begrijpelijke gewone-mensen-taal – hoe het werkt.

Daarom…

  1. Download het gratis e-book ‘Succesvol Indexbeleggen’.
  2. En ‘speel’ daarna eens met de leuke interessante rekentool op onze site.
  3. Hebt u dan nog vragen?
    Neem dan gewoon contact met ons op.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.