Hoe herken je succesvolle pensionado’s?

Juist in de zomerperiode – vooral nu, wat een geweldige zomer is 2018 toch! – zult u ongetwijfeld ook wel eens op het strand vertoeven. Of regelmatig een terrasje pakken. Of, misschien bent u met de caravan naar Zuid-Frankrijk gereden en verblijft u op een heerlijke camping.

Was het maar altijd zomer!
Weet u wat het leuke is van deze periode? Mensen komen in een ontspannen modus; uiteraard draaien veel bedrijven op halve kracht (iedereen is namelijk op vakantie) waardoor er ook tijd is om andere dingen te doen én te ontdekken.

Zo zitten wij – van Dexxi – in deze weken ook wel eens op een terrasje in de zon. En ook wij zijn op vakantie. Natuurlijk hebben wij dat onderling wel goed afgestemd. U begrijpt dat.

Beroepsdeformatie
Omdat beleggen ons vak is en wij dagelijks bezig zijn met o.a. de pensioen- en vermogensopbouw van onze klanten, vragen wij ons op die terrasjes wel eens af of de vakantievierende mensen die wij om ons heen zien, beleggers zijn. Of, dat het tevreden pensionado’s zijn.

Tja. Noem het beroepsdeformatie. Net zoals de hovenier die op vakantie de tuintjes langs de boulevard bekijkt.

Natuurlijk vallen we de mensen, die we zien, niet lastig met onze nieuwsgierigheid, maar toch menen wij – met name omdat we onze eigen klanten een beetje kennen – een aantal kenmerken te kunnen noteren die een antwoord geven op de vraag: hoe herken je succesvolle pensionado’s?

 • Ze zijn heel gewoon
  Wel, het zijn hele gewone Nederlanders die volop genieten op een camping of twee weken in een appartement aan één van de Costa’s. Sympathieke, leuke normale mensen, die hun hele leven hard hebben gewerkt en voor wie een luxe boot in de jachthaven van Monte Carlo vooral een toeristische attractie is om te bekijken vanaf de boulevard. Nee, ze hebben er zelf dus geen één. Gewone mensen die het prima vinden om lekker uit eten te gaan maar zeker niet een zevengangendiner met de standaard van het Ritz-hotel als standaard hebben. Sterker nog: gewone mensen die ook wel eens voor het gemak bij een fastfoodrestaurant binnenstappen.
 • Ze lachen meer
  Ja. Succesvolle pensionado’s lachen meer. Klinkt misschien gek, maar het is wel zo. Hoe dat komt? Ze hebben in hun eerdere leven heel verstandig – zonder het al te ingewikkeld te maken – een appeltje voor de dorst opzij gelegd. Nee, ze zijn daarmee géén miljonair geworden, maar ze hoeven niet elke keer diep na te denken als ze op een terrasje nóg een keer een fles wijn willen bestellen. Die eigenlijk te duur is. Maar ach… voor die ene keer, moet dat toch kunnen? Die wijn smaakte immers fantastisch! En, het is zo gezellig!
 • Ze leven in het moment
  Ondanks dat ze eerder in het leven bewuste keuzes voor de toekomst hebben gemaakt (bijvoorbeeld om te gaan beleggen ten behoeve van de pensioenopbouw), leven de pensionado’s echt in het moment van de dag. Héérlijk! Intens genieten. Dat stralen ze uit. Wie wil dat niet?  Ze kunnen ook in het moment van de dag leven omdat ze ook daadwerkelijk geen financiële zorgen hebben voor de dag van morgen. En, voor de dagen die daarna komen.
 • Ze verwennen
  Succesvolle pensionado’s delen meer. Zo nemen ze maar al te graag de kleinkinderen een dag mee naar bijvoorbeeld de Efteling. Ja, natuurlijk vinden ze de entreeprijzen best wel pittig (wie vindt dat niet?), maar het kán! Ze willen een leuke opa en oma zijn voor de kleinkinderen. En nee, hun eigen kinderen hoeven daar écht niet aan mee te betalen. De gewone leuke sympathieke en succesvolle pensionado’s verwennen mensen graag. Ze hebben een grote vriendenkring.

Aan het slot van dit zomerse blog resten er drie vragen:

 • 1. Bent u ook een gewone sympathieke hardwerkende leuke Nederlander?
 • 2. En, wilt u ook een succesvolle volop genietende pensionado worden?
 • 3. Denkt u dat iedereen kan beleggen?

Als u deze vragen met ‘Ja’ beantwoordt, dan zeggen we meteen…. Kijk eens verder >>>    Zelfs als u de laatste vraag met een ‘Nee’ hebt beantwoordt, dan adviseren we u toch even door te klikken.

Vooral als u een succesvolle pensionado wilt worden.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.