Welk beroep kiest ú bij het bereiken van de pensioenleeftijd?

Hoe ziet u uw oude dag ná het bereiken van de pensioenleeftijd? De rode draad van die antwoorden zal helder zijn: mensen willen gewoon gelukkig zijn, ze hopen dat ze niet al te veel gedoe krijgen met hun eigen gezondheid én ze willen zeker ook een toereikend maandelijks inkomen ontvangen om leuke dingen te kunnen blijven doen.

Daar zijn wij het roerend mee eens.

Toch zijn er nog veel mensen in België die ná het bereiken van de pensioenleeftijd blijven werken.

Nu is er niets op tegen om actief aan de samenleving te blijven deelnemen, maar het is natuurlijk minder leuk als er daarvoor helaas een dringende noodzaak blijkt. Bijvoorbeeld dat die euro’s hard nodig zijn omdat de hoogte van het wettelijk pensioen in België geen vetpot is.

Tot onze spijt lijkt in België die noodzaak – om te blijven doorwerken – voor een toenemend aantal mensen er te zijn. Ze kunnen gewoon niet rondkomen op hun oude dag. Vreselijk!

Ten behoeve van dit blog deden we daarom een kleine rondgang langs allerlei vacaturesites voor gepensioneerden. We stelden een top 5 samen van de openstaande banen.

  1. Werken als chauffeur.
  2. Werken in het onderwijs.
  3. Werken in een winkel.
  4. Werken als postbode.
  5. Werken als schoonmaker.

Goed, u mag zélf bepalen of u het leuk vindt om dergelijke werkzaamheden op te pakken op uw oude dag. Misschien denkt u, nu u nog jong, fris en fruitig bent, dat het tegen die tijd allemaal wel meevalt en dat het ook best leuk kan zijn om nog een paar uurtjes per week bepaalde verplichtingen aan te gaan, maar waarom zou u daarvan willen uitgaan?

Misschien hebt u er tegen die tijd écht geen zin meer in!
Gelukkig zijn er in België volop mogelijkheden om daarop te anticiperen. U kunt bijvoorbeeld heel eenvoudig vermogen voor uw pensioen zelf opbouwen. Dus, dat u bovenop die pensioenuitkering iets extra’s gaat ontvangen. Dat kan door te beleggen. Voor een groot aantal Belgen is dat overigens nog wel een soort ‘ver-van-mijn-bed-show’ maar het feit is wel dat intussen een groeiend aantal mensen bewust kiest voor beleggen.

Daar zijn twee redenen voor:

  1. Normaal sparen levert helemaal niets meer op. De rente is nagenoeg 0%.
  2. Mensen willen eigen regie houden.

Deze twee redenen begrijpt Dexxi heel goed. Wij gaan daarom vanaf de eerste dag van ons bestaan in 2016 uit van het volgende: iedereen kan beleggen.

Het openen van een beleggingsrekening is dan ook heel eenvoudig (een kind kan de was doen), u kiest zelf uw eigen beleggingsprofiel en u kunt zelf ook bepalen om de ingelegde euro’s weer terug te laten storten als u ze eerder nodig hebt.

Makkelijker kunnen we het niet maken!

Voor nu daarom deze tip: speel eens met onze handige rekentool. Die geven al meteen een goed eerste inzicht in wat mogelijk is. Het tweede inzicht is daarna ook helder. De vraag is immers niet ‘Welk beroep kies ik bij het bereiken van de pensioenleeftijd?’

De vraag is echter wél: ‘Hoe voorkom ik de noodzaak te moeten blijven doorwerken nadat ik de pensioenleeftijd heb bereikt?’

Wel… U weet nú het antwoord op die laatste vraag.

We heten u daarom van harte welkom als (pensioen)belegger bij Dexxi.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.