3 tips om een betere belegger te worden (leuk én nuttig voor beginners!)

Is beleggen een ver-van-uw-bed-show of speelt u intussen tóch met de gedachte om – net als veel andere Belgen – de stap te maken?

Wel, dan is dit blog voor u op maat geschreven! We hebben drie tips op een rijtje gezet die u inspireren om… (ja, inderdaad!) … de stap te maken!

Veel leesplezier

 1. Elimineer het streven naar korte-termijn-geluk
  Mensen hebben de neiging om op zoek te gaan naar kortstondige beloningen. Dat zit in de mens. Maar, is het altijd verstandig? Nee! Daarom een metafoor om uw bewustzijn hierover te prikkelen.

  Vergelijk het eens met de holbewoners uit de prehistorie. Die gingen elke dag letterlijk het gevecht aan met de altijd in de buurt aanwezige roofdieren. De holbewoners wilden zichzelf immers in leven houden. Veiligheid boven alles! Logisch! Maar het kostte wel flink wat energie! Dat waren in die tijd best wel vermoeiende werkdagen!

  Totdat er een keer een holbewoner was, die snapte dat hij náást die dagelijkse gevechten wellicht ook kon investeren in het bouwen van een veilig hol, door bijvoorbeeld barricades op te werpen, die de roofdieren tegenhielden. Zo plaatste hij grote stenen voor de ingang van zijn hol met slechts een kleine kruipruimte waar hij zélf (en zijn gezin!) wel doorheen kon maar een grote hongerige leeuw niet! Deze holbewoner dacht dus óók aan zijn geluk op de lange termijn. Hij wist namelijk goed dat hij het ooit niet meer zou volhouden om elke dag dat zware gevecht aan te gaan.

  Zo werkt het ook met beleggen. Denk aan de lange termijn. Wie wil er uiteindelijk geen ontspannen pensionado zijn? Grote kans dat u dán namelijk niet meer de energie hebt om elke dag keihard te knokken voor uw dagelijkse inkomen, zoals u dat nú wel doet.

  Kortom: wees als de slimme holbewoner!

 2. U hebt een helder doel
  Er zijn honderden redenen te bedenken waarom mensen beleggen. Eén daarvan is dat het stallen van euro’s op een spaarrekening anno nu niets meer oplevert omdat de spaarrente nagenoeg 0% is! Maar, als we het hebben over een doel, dan kunt u bijvoorbeeld denken aan het opbouwen van extra euro’s voor uw kinderen, die ooit (hopelijk) gaan studeren. Dat is geen overbodige luxe want studeren lijkt steeds duurder te worden.

  De start om te gaan beleggen kan echter ook voor uzelf zijn. Denk eens aan de opbouw van uw pensioen. Zo zien we bijvoorbeeld dat pensioenfondsen – bijvoorbeeld die van uw werkgever – al heel vaak niet meer indexeren waardoor uw toekomstige pensioen feitelijk minder waard wordt. Waarom dan geen eigen regie nemen? Ook al is het nog ver weg… het loont zich om te gaan beleggen omdat het doel helder is. U doet het ergens voor! En, omdat u heel goed weet waarom u het doet, bent u er ook bewuster mee bezig!

  Gelukkig is beleggen in België hartstikke eenvoudig. In slechts een paar kliks opent u een beleggingsrekening.

 3. Beleg alleen met geld dat u nu niet direct nodig hebt.
  Een kenmerk van een succesvolle belegger is dat deze geen stress heeft. Hij belegt namelijk altijd met geld dat niet direct nodig is voor andere doeleinden. Hij kan het missen. Als dan eens een keer de koersen dalen waardoor er tijdelijk wat minder rendement is, dan maakt hij zich geen zorgen. Want, hij weet dat op de lange termijn de beurskoersen altijd een opwaartse trend vertonen. Dat is al decennia lang een gouden regel en – volgens veel financieel deskundigen – zal dit de komende decennia zo blijven.

  Natuurlijk hebt u wel een buffer waarmee u onverwachte uitgaven kunt doen. (Kapotte wasmachine? Onverwachte reparatie aan uw auto?).

  Doordat de succesvolle belegger(-in-spé) geen stress heeft, weet hij ook veel beter welk beleggingsprofiel bij hem past. Mensen zonder stress nemen betere besluiten!

Maak vandaag de stap! KLIK HIER

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.