Bent u bereid om pensioen in te leveren?

Het is de eeuwigdurende discussie geworden: de pensioenen! Linksom of rechtsom: iedereen heeft er mee te maken. Ook u. Ooit zult u immers ook de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en ook dán bent u een pensionado. Misschien wilt u wel eerder in het leven in de relax- en rustmodus? Maar ja… die pensioendiscussie hè?

Daarom nu de prangende vraag: bent u bereid om pensioen in te leveren?

Wij weten 100% zeker dat uw stellige antwoord op deze vraag is: Nee.

U heeft uw hele leven immers hard gewerkt. Misschien was u wel ondernemer en uiteraard vindt u dat u dan – juist na een leven vol ‘eigen risico’ en ‘alles voor eigen rekening’ – toe bent aan een stukje zekerheid. U heeft een goed leven gehad en u wilt dat – terecht! – continueren.

Zonder enige concessie.

Korten van pensioenen
Maar het is en blijft schrikken als de nieuwsberichten voorbijkomen. Zoals: pensioenen die door de pensioenfondsen niet worden geïndexeerd. Of, erger nog: pensioen dat wordt gekort.

Net als zo veel andere Belgen heeft u ook het gevoel dat u als individueel persoon daar helemaal niets meer over heeft te zeggen en dat het ‘politieke gekonkel’ geen rekening houdt met úw wensen en ambities voor later! Bovendien steken er zo af en toe ook van die berichten de kop op waarin wordt gesteld, en soms zelfs wordt voorspeld, dat het rustpensioen op termijn wordt afgeschaft.

Als we er nu eens van uit gaan dat u graag een succesvolle pensionado wilt zijn (en dat wilt u!), dan hebben we meteen voor u één belangrijk advies: neem eigen regie!

Word de baas over uw eigen pensioen én de opbouw daarvan. U kunt die eeuwigdurende maatschappelijke discussies dan laten voor wat ze zijn.

Hoe dan, die regie?
De volgende vraag is dan vanzelfsprekend hóe u die eigen regie neemt?

Dat is niet zo heel ingewikkeld. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze om elke maand op een bankrekening wat geld opzij te zetten en dan op die manier te sparen voor de toekomst. Maar als het goed is, trekt u nu meteen gefronste wenkbrauwen. Sparen is niet meer van deze tijd! U teert alleen maar in op uw eigen vermogen want de rente is 0%.

We vermoeden echter dat u dit al wel wist. Want u heeft ongetwijfeld ook nieuwsberichten over die 0% spaarrente voorbij zien komen.

En dus weet u waarschijnlijk ook dat beleggen een relevant alternatief is om iets op te bouwen voor de toekomst. Anno 2020 is beleggen al lang niet meer iets dat exclusief is weggelegd voor de ‘super’ rijken. Integendeel!

De gewone man – van jong tot oud – heeft het beleggen volledig omarmd. Sterker nog: jongeren weten al niet eens meer wat ‘sparen’ is.

Iedereen belegt!

Fiscaalgunstig sparen
Wat veel mensen echter niet weten is dat u fiscaalgunstig kunt sparen als uw ingelegde vermogen ook daadwerkelijk voor uw pensioen is bedoeld. Als u bijvoorbeeld een bedrag van 1.270 euro inlegt dat u bewust opbouwt voor uw pensioen, dan levert u dat een fiscaal voordeel op van 317,50 euro.

U betaalt nu dus minder belasting!

Als u overtuigd bent van het nut van beleggen, dan kan dat ook. Alleen dán heeft u dat fiscale voordeel niet. U kunt dan wel op elk gewenst moment het dán opgebouwde vermogen opnemen!

Risico?
Maar het allerbelangrijkste is dat u eigen regie heeft.

U bepaalt namelijk helemaal zelf hoeveel risico u neemt. Misschien bent u van nature een voorzichtig mens. Geen probleem. U kiest dan voor een heel voorzichtig beleggingsprofiel. Op onze site vindt u een handige calculator die leuke inzichten biedt. U ontdekt wat bij u past. Bovendien ziet u meteen dat het nemen van eigen regie helemaal niet zo ingewikkeld is en dat u uw eigen pensioenzekerheid definieert.

U hoeft die pensioenzekerheid niet in te leveren!

Beter kunt u het zich niet wensen.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.