De 6 V’s voor Beleggers-in-spé

U hoort ongetwijfeld regelmatig van vrienden of collega’s dat ze beleggen. We denken zelfs dat het een vaak terugkerend onderwerp is op verjaardagsfeestjes. Logisch! ‘Iedereen is een belegger’ is hét credo van deze tijd. Echter, tegelijkertijd zien we dat veel beleggers-in-spé (lees: mensen die nog ‘gewoon sparen’) soms twijfels hebben of ze een beleggingsrekening zouden moeten openen.

Beleggen is tegenwoordig echter helemaal niet meer zo ingewikkeld. Gelukkig maar.

In dit blog hebben we daarom de 6 V’s voor beleggers-in-spé op een rijtje gezet. Gewoon omdat we u enkele verfrissende en verrassende inzichten gunnen én omdat we het beste met u voor hebben.

  • VERMOGENSGROEI

Bij beleggen gaat het om het strategisch vergroten van uw vermogen om daar later iets mee te kunnen doen. Groei is altijd het doel. Ook u staat daar voor. Dat weten we zeker! Als u euro’s hebt waarvan u weet dat u ze een lange tijd niet nodig hebt, dan is het verstandig om deze euro’s te laten groeien naar méér euro’s. Niks doen is geen optie. Vermogensgroei is het startpunt in denken. Dexxi streeft ernaar deze taak te volbrengen door waarde te creëren met een duurzaam rendement vanuit een lange termijn visie in haar beleggingen en dienstverlening.

  • VERGEZICHT

Beleggen is altijd iets wat u doet voor de lange termijn. De afgelopen decennia hebben bewezen dat beleggen – gezien over een flink aantal jaren – altijd méér rendement oplevert dan ‘sparen op een spaarrekening’.  Natuurlijk dalen beurskoersen wel eens en ja… dan is het ‘schrikken’ als u ziet dat uw portefeuille minder waard is. Maar op de lange termijn zal het beeld positief blijven, zo verwachten vrijwel alle deskundigen. Het levert altijd iets op. Als u belegt, dan hebt u dus een vergezicht. Bijvoorbeeld uw pensioen. Of, die wereldreis die u over 10 jaar wilt maken.

  • VEILIG

Hoewel beleggen altijd een individuele verantwoordelijkheid is ten aanzien van de keuzes die u kunt maken, is beleggen in Nederland gelukkig ook aan veel regels gebonden. Beleggingsorganisaties worden vanzelfsprekend goed gecontroleerd, in dit geval door de AFM, de Autoriteit Financiële Markten, die keer op keer toetst of de in Nederland aangeboden producten en diensten kloppen en of deze organisaties zich aan de wetten en regels houden. Beleggen houdt altijd een zeker risico in (daar moeten we ook eerlijk over zijn!), maar omdat de regels in Nederland helder en strikt zijn, is het tegelijkertijd een veilige vorm van geld opzij zetten. U weet waar u aan toe bent. Dat maakt uw eigen keuzes eenvoudiger.

  • VERANTWOORDELIJKHEID

Als u belegt, dan is dat een verstandige keuze. Immers, als u uw geld op een gewone spaarrekening laat staan, dan levert u in omdat de inflatie het wint van het intussen bijna negatieve rentepercentage op die spaarrekeningen. Tegelijkertijd neemt u de verantwoordelijkheid voor de toekomst. Bijvoorbeeld voor uw pensioen. Want stelt u zich eens voor dat u – als u de pensioengerechtigde leeftijd bent gepasseerd – slechts rustpensioen ontvangt of dat u wordt gekort op de uitkeringen van het Pensioenfonds waarbij u bent aangesloten. Uw pensioeninkomen is dan echt niet meer voldoende om te kunnen blijven doen wat u altijd al deed: genieten van het leven! Wordt ook een succesvolle pensionado!

  • VARIATIE

Ook bij Dexxi zijn er veel mogelijkheden en variaties om mee te starten. Zo bepaalt u zelf uw eigen beleggingsprofiel. Bent u van nature wat voorzichtiger? Prima! Dan kiest u voor een bescheiden instap waar wat meer relatieve zekerheid in zit. Bent u nog jong en hebt u nog vele jaren te gaan voordat u denkt dat u dat op te bouwen appeltje voor de dorst wilt opnemen, dan kunt u naar eigen inzicht voor wat meer risico kiezen. En daardoor ook voor de kans op méér rendement. Alles is mogelijk. De variatie is breed.

  • VERADEMING

Tot enkele jaren geleden was beleggen ogenschijnlijk slechts weggelegd voor mensen die een goed tot een zeer goed inkomen hadden. ‘De Gewone Man’ en ‘Beleggen’ was een combinatie die geen gemeengoed was. Dat is anno 2020 wezenlijk anders. Iedereen kan beleggen. Iedereen is een belegger. Het is écht een verademing als men kijkt naar wat er in de afgelopen jaren mogelijk is geworden. U opent een beleggingsrekening en klaar is Kees. Zo simpel is het feitelijk. En, wat een verademing is het dat u zelfs al met kleine bedragen mag instappen.

Gelukkig maar.

Neem contact met ons op!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.