Ik ben Els. Ik ben belegger.

Els van Heukelom is 69 jaar oud. Ze is weduwe, moeder en oma. Evert, haar man, overleed 3 jaar geleden. Plotseling, nog maar 70 jaar oud. Gedurende zijn leven heeft Evert een mooi bedrijf opgebouwd dat hij verkocht toen hij 60 jaar werd. Els en Evert hebben na die tijd vele mooie reizen gemaakt. Ook  hebben ze de gezinnen van hun twee dochters regelmatig verrast met een financiële bijdrage. Els wil ook graag een spaarpotje opbouwen voor de kleinkinderen, voor hun studie. Maar Els weet dat sparen op de bank niet zoveel rendement oplevert. Op advies van een bevriende accountant heeft ze inmiddels gekozen voor Dexxi.

Els aan het woord…
Evert was pas 70 jaar toen hij overleed. Heel plotseling. Ik voelde me compleet radeloos. Vooral omdat we de laatste jaren zoveel samen hadden gedaan. Evert was een hardwerkende man, een echte ondernemer. Maar hij nam ook de tijd om van het leven te genieten. Hij was trots op zijn bedrijf. Een handelsbedrijf in pneumatische onderdelen.

Aangezien onze twee dochters allebei kozen voor een carrière in het onderwijs was bedrijfsopvolging geen thema. Evert zei dan ook altijd, ‘Als ik 60 jaar ben, dan verkoop ik de boel’. En dat heeft hij ook gedaan. De verkoop heeft ervoor gezorgd dat we financieel geen zorgen meer hadden. De laatste 10 jaren hebben we van alles gedaan. Het hoogtepunt was onze 40 jarige huwelijksreis naar Tanzania, met kinderen en kleinkinderen.

Na het overlijden van Evert kwam er plotseling heel veel op me af. Gelukkig had Evert de zaken goed geregeld en hoef ik me financieel geen zorgen te maken. Ik vind het fijn om onze dochters, hun echtgenoten en de kleinkinderen af en toe te kunnen verrassen. Met kleding, met een bijdrage voor vakantie, een weekendje weg of voor een nieuwe wasmachine als dat nodig is.

Extra spaarpot
Enige tijd geleden heb ik bedacht dat ik een extra spaarpot wil regelen voor de kleinkinderen. Voor als ze 18 worden. Voor hun studie, of als ze iets anders willen doen dat hun leven verrijkt. Een spaarrekening op de bank levert echter maar heel weinig rente op.

Gelukkig kan ik voor financieel advies altijd vertrouwen op Henk, onze accountant en al jarenlang een goede huisvriend. Hij attendeerde me op Dexxi. Nou ben ik zelf niet zo’n belegger, maar Henk heeft me uitgelegd dat Dexxi belegt via indexfondsen. Een gespreide verzameling van aandelen waardoor het risico een stuk minder is dan wanneer je je richt op enkele aandelen. Tegelijkertijd zijn de rendementen een stuk aantrekkelijker dan van een spaarrekening.

Voor elk kleinkind ben ik gestart met een basisbedrag en voeg ik elke maand een bedrag toe. Dat kan in de loop der jaren uitgroeien tot een mooi bedrag. En als ik wil weten hoe het gaat met ‘mijn beleggingen’, dan kan ik dat heel eenvoudig bekijken op mijn iPad.

Ik ben er echt heel tevreden over. En ik denk mijn kleinkinderen nog meer.

Wilt u meer weten over Dexxi? Neem dan even contact op.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.